Naturoplevelser

Odder Kommune rummer noget af Danmarks bedste landbrugsjord i det forholdsvis flade landskab i den østlige del af kommunen. 
Mod syd og vest er landskabet betydeligt mere bakket, og her fylder skovene noget mere.

Alt i alt rummer Odderområdet stort set alle danske landskabstyper, så det er ikke helt forkert, når vi kalder Odder for et miniature Danmark

Økologiens Have

Økologiens Have

Økologiens Have er et herligt fristed for hele familien. Afsæt mindst en halv dag til besøget. 

Haven er Skandinaviens største økologiske besøgshave. Her er 14 forskellige emnehaver, bl.a. vin, krydderurter og skovhave med sø. Til børnene er der en stor legeplads med sandkasse, legehus, pilehytter, klappegeder, æsler, får og høns.

Cykelferie for hele familien

Cykelferie ved OdderKysten

Vil du opleve den smukke natur omkring Odder, er cyklen det bedste transportmiddel. Danmark er et godt cykelland og det gælder bestemt også Odder-egnen. Få inspiration til din cykelferie her. 

Naturlegeplads

Naturlejrpladser ved OdderKysten

Vågn op til lyden af bølgeskvulp og gå i seng med en duft af nåletræer og en blid brise om tæerne. Pak cyklen med telt og overnat på de naturskønne og hyggelige naturlejrpladser

Tunø

Guidede ture

Tunø er oplagt til vandretur, men ved du så egentlig hvad du kommer forbi? Book en guidet tur med Hanne Thaysen, hvor færgetur, frokost og et imponerende kendskab til øen er inklusiv. 

The Odder Feeling

Musikeren Michael Kolster fra 'Nice Little Penguins' har skrevet musikken om hans oplevelse af 'sjælen ved Odder". Fotografer fra Odder Fotoklub har sat billeder til.

Områder - OdderKysten

Odder-området er på mange måder et mini-Danmark.

 

Lange, børnevenlige strande - hyggelige havne - grønne bakker - bølgende kornmarker - vindmøller og blå fjorde.

Og midt i det hele handelsbyen Odder.

Ingrid Christiansen

Privat indkvartering

Find din egen ferielejlighed eller lej et værelse. Sammensæt din foretrukne ferieform. 

Odder Golfbane

Golfbaner ved Odder

Her er flotte golfbaner med fænomenale udsigter. 

Tag en runde dybt i skoven i bakkerne syd for Odder eller kør længere mod fjorden og få udsigt til vandet. Banerne er flotte, proffessionelle og i topstandard

Alrø dæmningen

Om Alrø

Sagnet fortæller at at øen fik sit navn i vikingetiden, hvor vikingehøvdingen Hjarne holdt til på Hjarnø. Han ægtede pigen Alrune og forærede hende Alrø (Alrunes ø). Deres søn Lave fik øen Endelave.

Fru Møllers Mølleri

Gårdbutikker & specialforretninger

Besøg de mange lækre gårdbutikker ved OdderKysten, køb produkterne med hjem eller nyd dem på spisestederne.

Eventyrskoven

Kom og få en sjov, hyggelig dag med leg, bevægelse, nærhed, eventyr, aktivitet, oplevelser og læring om natur og kultur.

Skovtur i hestevogn

Skovtur i hestevogn

Rejs til lyden af hestehove i et tempo, hvor sjælen kan følge med. Turen går langs kysten og gennem den smukke Fløjstrup skov, hvor bøgen spejler sig i havet.