Som vores vedtægter siger: Foreningens formål er at synliggøre og markedsføre lokalt producerede fødevarer/lokalt forarbejdede fødevarer og at udvikle kvalitetsbevidsthed og bæredygtighed i produktion og forarbejdning. 
Det betyder at vi er fælles om en forkærlighed for den ægte, troværdige og ærlige fødevareproducering. At vi stræber os efter at levere det bedste - både hvad angår smag og miljøhensyn.

Smørblomsten

Vi har ikke ens åbningstider, vi er spredt ud over hele området imellem Aarhus og Horsens - men een ting har vi fælles: vi elsker de gode produkter!

Med en strålende klar gul farve lyser de små blomster, som vi kalder for smørblomster, op i landskabet. På samme måde kan vi finde overraskelser på de bugtede landeveje i form af gode kvalitetsoplevelser i omådets gårdbutikker og på spisesteder respekt for det lokale. Smørblomsten er dermed med til at skabe minder om det jyske smørhul, som vi befinder os i.

Historien om en lille blomst

Smørblomsten opstod i 2007 som reaktion på et indlæg fra redaktøren af Odder Avis. Mange af de gårdbutikker og producenter der allerede var i området nikkede genkendende til den fælles drøm: at Odder blev kendt for kvalitet, oplevelser og god smag. 

Flere lokale spisesteder gjorde ivrigt brug af produkterne fra Smørblomstens medlemmer og interessen for netværket var stigende og rakte snart udover de oprindelige producenter. 
I de første måneder af 2012 blev Smørblomsten derfor officielt til en forening og med et sæt vedtægter i ryggen er de klar til at vise verden hvad lokale allerede ved: Odder har god smag!