10 gode grunde til at tage på cykelferie i Østjylland

10 gode grunde til at tage på cykelferie

Onsdag, juli 13, 2016

Nærmer ferien sig og ved du ikke hvor turen skal gå hen? Mange tænker automatisk charterferie og udenlandske hoteller, når de overvejer hvor ferien skal holdes, men der er mange andre gode alternativer. Vil du prøve noget anderledes, hvor du stadig kan nyde solen og komme ned i gear? Så tag på cykelferie i Østjylland – vi er sikre på, at du ikke vil fortryde det.

Men hvad er det der gør cykelferier så gode? Det giver vi dig 10 gode grunde til her:

1. Rejs som I har lyst
Du og dine rejsepartnere kan lave turen helt som I har lyst. I vælger selv om det hele skal være planlagt på forhånd eller om I tager det som det kommer og ser hvor I ender. I vælger selv hvor lang og hvor udfordrende turen skal være, hvor hurtigt I vil cykle og hvor mange pauser I vil have undervejs.

I vælger også selv hvor I vil overnatte, hvad I vil opleve på turen og om I vil have hviledage undervejs. I har fuld frihed til at gøre lige præcist det I har allermest lyst til.

2. Oplev mere
I ser mere at det sted, I besøger, når I cykler. På cyklen er I nærværende, I får mange flere sanseindtryk og I har bedre tid til at opleve alle de ting, der sker undervejs. Hvis man suser afsted i bil, tog eller bus, glider landskabet hurtigt ud i ét og man får kun få indtryk med undervejs.

Den samme strækning opleves på en helt anden måde, hvis I triller igennem landskabet på to hjul. På cyklen kan I mærke solens stråler varme, mens vinden blidt kærtegner jer og jeres næser fyldes af forskellige, spændende dufte. I kommer helt ned i gear og har god tid til at suge alle sanseindtrykkene til jer.

3. Unikke oplevelser
I kan bogstaveligt talt få oplevelser, I ellers ikke ville have fået, fordi cyklen giver jer mulighed for at komme ud på stier og ruter, hvor biler enten ikke kan eller må være. Udforsk f.eks. en spændende skovsti eller tag en afstikker ned til stranden, så I kan bade og nyde frokosten i det bløde sand.

4. Udfordringer
I kan udfordre jer selv, både i forhold til de distancer I vælger men også i forhold til selve ferieformen. Ja, det er trygt at vælge dét man kender, men det kan være både sundt og utroligt givende at prøve noget nyt.

De oplevelser I får, når I kommer lidt ud af komfortzonen, kan også være med til at bringe dig og den eller dem du rejser med endnu tættere på hinanden.

5. Glæde
I bliver glade af det. Der frigives serotonin, noradrenalin og dopamin i kroppen, når I dyrker motion og det påvirker jeres følelse af glæde og tilfredshed. Så hop på cyklen og mærk hvordan humøret stiger, når I ruller igennem det maleriske landskab.

6. Præstation
I udretter noget i ferien og kan mærke glæden ved dette. Det er en følelse I ikke får, hvis dagens største bedrift er at gå fra hotelværelset til poolen på en charterferie.

7. Motion
I får masser af motion og kommer måske endda lettere hjem, end I tog afsted – modsat mange andre ferietyper, hvor der er en god chance for at komme hjem en smule tungere.

8. Nærvær
I har god tid til at nyde hinandens selskab, både mens I cykler, når I oplever ting undervejs og på jeres overnatningssted. Det er kvalitetstid og nærvær i en grad, der kan være svært nå i en travl hverdag.

9. Nye bekendtskaber
I kan møde nye mennesker på ferien og hvem ved, måske I endda får nye venner? På cyklen er man ikke afskærmet fra andre, som man er i en bil, og det er nemmere at interagere med andre, hvis man har lyst.

10. God samvittighed
I sparer penge og passer samtidig godt på miljøet. Fordi I selv står for transporten, er cykelferier oftest billigere end andre ferieformer. Oven i det kommer, at cyklen ikke forurener som både biler, busser og fly gør det, så I kan holde ferie med god miljø-samvittighed.

Del denne side