Få din cykel med på ferien: Sådan transporterer du din cykel

Sådan transporterer du din cykel

Onsdag, juli 20, 2016

Vil du gerne på cykelferie i Østjylland, men har du ikke lyst til at cykle hertil først? Det kan sagtens lade sig gøre, enten med bil og via offentlig transport.

Hvilket transportmiddel der er bedst for dig, kan du blive klogere på i vores guide nedenfor. Guiden er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Cyklistforbundet og det internationale cykelprojekt ’Powered By Cycling: Panorama’.

Bil
Har du en bil, er det uden tvivl den letteste løsning at sætte cyklerne bag på den, fordi du og dine rejsepartnere så har fuld frihed til at beslutte hvor I vil hen og hvornår I vil køre.

Bilen kan også være en god at have med, fordi I så har mulighed for at køre ud på eventyr i dén, hvis cyklen – og jeres ben – trænger til en fridag undervejs.

En anden mulighed er at få cyklen med et af de offentlige transportmidler, herunder bus, tog og færger:

Bus
Busserne har ofte plads til at have et par cykler med og afhængigt af strækningen kan togene have områder i deres togsæt, der er indrettet specielt til at have cykler med.

Vær opmærksom på at du kan blive bedt om at tage din bagage – herunder cykeltrailer, cykeltasker m.m. - af under transporten, så der er plads til flere cykler og så cyklen står mere stabilt under turen.

Færge
Også færgerne i området – både sommerens cykelfærge mellem Snaptun, Hjarnø og Alrø og helårsfærgerne på ruterne Hjarnø- Snaptun, Hou-Tunø og Hou–Samsø - kan tage jeres cykler med.

Det skal du være opmærksom på, når du vil have din cykel med offentlig transport:

  • Uanset hvilket offentligt transportmiddel du vælger, skal du som regel betale for en særskilt cykelbillet, ud over din egen billet. Der kan være et begrænset antal cykelpladser, særligt i skolernes ferier, så det er en god idé at booke cykelpladser i god tid.
  • De forskellige trafikselskaber kan have forskellige regler for medtagning af cykler, så vi anbefaler at du kontakter det eller de selskaber, du skal rejser med, inden afrejse.

Få overblik over trafikselskaber, ruteplaner og trafikken på vejene på Vejdirektoratets hjemmeside>>

Del denne side