Odder Museum

Odder Museum, er en afdeling under Moesgård Museum, som er beliggende midt i Odder by på et dejligt grønt område få hundrede meter fra byens gågade. Området er et fantastisk kulturmiljø med den historiske Odder Vand- og Dampmølle i centrum. Museet råder her over tre historiske bygninger samt 400 m2 moderne udstillingsbygninger, som er smukt arkitektonisk integreret i helheden omkring å og mølledam. I den gamle mølle findes også museets hyggelige café og butik.

På museet vises udstillinger med temaer om den lokale kulturhistorie. Et besøg i Odder Vand- og Dampmølle er selvfølgelig en del af oplevelsen. Møllen fremstår som da produktionen stoppede i 1955, fuld af herlig mekanik og maskineri knyttet til produktionen af mel og foderprodukter. Møllen er ikke en traditionel vandmølle, med et flot eksempel på en tidlig industrimølle, som over flere omgange blev udvidet og motoriseret i takt med byens udvikling. På Odder Museum kan publikum desuden opleve den smukke jagtudstilling, som rummer en af landets største samlinger af jagtvåben. Museet har et skiftende og varieret program af særudstillinger.

Der vil både være udstillinger med kulturhistoriske temaer og kunstudstillinger. Odder Museum har en lang tradition for at samarbejde med og udstille anerkendte lokale kunstnere.

Odder Museum er kendt for sit omfattende program af spændende aktiviteter og begivenheder, ofte i regi af museets populære naturvejlederordning. En stor del af aktiviteterne foregår udenfor museets fire vægge. Vi synes, det er vigtigt at komme ud i naturen - derud hvor historiens spor er synlige i landskabet. Formidlingen må gerne være en del af en oplevelse og have et element af fysisk aktivitet. Det kan foregå til lands som for eksempel vandre- eller cykelture, eller til vands med museets kajakker.

Pris

Voksne

50.00 DKK

Børn

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitOdder info@visitodder.dk
 

Kontakt

Adresse

Møllevej 3-5
8300 Odder

Telefon

+45 86540175

Fakta

  • Faciliteter

    • Restaurant/Cafe
    • Museumsbutik/Kiosk
    • Aktivitetsmuligheder for børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.139336492
Latitude : 55.970514741