Kokken i køkkenet

Bjørn Olsen - Det gode liv med himmel og hav

Bjørn Olsen serverer mad med ro

Når kok Bjørn Olsen møder på arbejde på restaurant Himmel og Hav i Kysing en tidlig sommermorgen, begynder han med at sætte kaffe over. Der efter går han ned til stranden og tager en dukkert. Når han kommer tilbage til restauranten passer det med, at kaffen er klar til at blive nydt på terassen med udsigt over Kattegat.

- Det gør altså et eller andet ved én, når man har naturen så tæt på, som vi har her. Mange mennesker søger ud i naturen, når de skal slappe af, men det kan være vanskeligt at kombinere naturoplevelser med et liv i byen. Her arbejder vi lige midt i den mest fantastiske natur, og det giver ro, som smitter helt ind i køkkenet, siger Bjørn Olsen.

Når man driver en restaurant er der dog ikke "kaffe på terassen-tid", hele dagen. Når telt, terasse og restaurant er fyldt med gæster, skal der præsteres og leveres.

- Selv om det kan være hektisk, så er det vigtigt for os, at der er en rolig og afslappet stemning omkring gæsterne. Mange vil gerne have en snak med mig eller min kone, som jeg driver restauranten sammen med, og det skal der være plads til, siger Bjørn Olsen.

I køkkenet bliver alt fremstillet fra bunden af friske råvarer og allerhelst af lokale råvarer. Bjørn Olsen sætter gerne sit personlige præg på retterne, og for eksempel kan fiskesuppen godt være forskellig fra uge til uge.

- Hvis nogen kommer forbi og spørger, om vi ikke lige kan servere dem noget hurtigt, forklarer vi dem, at vi ikke er et sted, der griber til halve, hurtige løsninger. Den type mad kan de få mande andre steder. Vi vil gerne bidrage med en god madoplevelse og tid til det gode liv. siger Bjørn Olsen.   

Del denne side

Bjørn anbefaler:

Hvert forår mødes lokale vikinger ved Kysing Strand til Smedenes Vikingemarked. Bjørn Olsen fra restaurant Himmel og Hav er en af initiativtagerne til arrangementet, der har til formål at skabe en ramme, hvor vikinge-entusiaster kan mødes og udveksle erfaringer samt at formidle vikingetidens håndværk med særlig vægt på smedning og jernfremstilling til et bredere publikum. 

Se mere på: www.restaur...

www.smedene...