Efterårsferie ved OdderKysten

Kulde, regn og rusk! Men ih, hvor er det hyggeligt i efterårsferien. Børnene har fri, hvad skal vi så give os til? Vi har udvalgt nogle aktiviteter, som egner sig både til børn og voksne - enten sammen eller hver for sig.
Tag på Odder Bibliotek og lav din egne kreative decoupage, hop i bassinet ved Vandhalla eller Spektrum Odders svømmehal. Dyk ned i madpakkens historie eller tag på oplevelsestur med Odder Museum.

Følg os på Facebook og smid gerne en kommentar, hvis du kender nogle gode tips til efterårsferie aktiviteter i Odder og omegn. 

Find aktiviteter til efterårsferien i hele Danmark 

Mesterkokken og madpakkens historie

En helt en anderledes madpakke-smøring venter, når Odder Museum onsdag 18.10 kl. 10-14 får besøg af mesterkokken Per Mandrup og museumsinspektør Bettina Buhl, der skal lave historiske madpakker.

Hestevognstur

Hestevognstur gennem den smukke farverige skov

Stig på hestevognen og tag på en rejse i tiden i et tempo, hvor sjælen kan følge med. Undervejs gør vi holdt, nyder hjemmelavet kage, saftevand eller kaffe og klapper hesten. 

På opdagelsestur

Tag med på opdagelse og se hvad vi kan finde af forunderlige ting og historier på en knap 3 km lang travetur. Gåturen slutter af med boller og kakao i museets café.
Det sker torsdag 19.10 kl. 13–15 ved Odder MuseumTilmelding: 86 54 01 75 i åbningstiden. Pris: 50 kr. pr. person

Tingelingelater, tinsoldater, blymatroser, bom, bom, bom

Kom og lav din helt egen tinsoldat, prinsesse eller hest med rytter støbt i tin. Du kan også lave et flot lykkesmykke af gevir fra kronvildt eller rensdyr og bruge det som amulet. Det sker på Odder Museum tirsdag 17.10 kl. 10–12. Pris: 50 kr. pr. barn.

Kreativt værksted på Biblioteket

I efterårsferien kan du lave decoupage på papæsker og blyantsholdere. Det er gratis at være med - Biblioteket sørger for materialer. Åbent fra lørdag 14.10-lør 21.10 (søndag lukket).

Magisk Halloween i Djurs Sommerland

I efterårsferien forvandles Djurs Sommerland til et kæmpe halloween-event for hele familien. Oplev blandt andet 25.000 farvestrålende græskar, kæmpeedderkopper og ægte hekse. Glæd jer også til hele to halloween haunted houses og prøv årets kæmpe nyhed DrageKongen – Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster.

Pluk æbler med familien eller besøg gårdbutikken

Tag familien med på en hyggelig tur i frugtplantagen, og pluk selv dine æbler og pærer. Der er god mulighed for at smage på sorterne inden du begynder at plukke. Se hvilke frugter, der er klar til plukning herÅben man-fre 12-17, Lør 9-15.

Økologiens Have

Kom og klap en ged i Økologiens Have

Skærtorsdag den 29. marts åbner Økologiens Have for denne sæson. Butik og café er åben i påskedagene fra 10-17.

Facebook

Havørred

Fang frokosten

Mange kilometer kyststrækning byder på et spændende og varieret fiskeri. Havørredfiskeriet dominerer området, men også hornfisk, makrel, multer, ål og fladfisk lader sig overliste.

Her kan du fiske både på den åbne kyst og i fjorden, hvor der altid kan findes læ. 

Spektrum Odder Svømmehal

Spektrum Odder Svømmehal

VI HAR DET HELE - Stort set hvad du ønsker, kan vi tilbyde dig i vores moderne svømmehal med nyrenoverede omklædningsrum og behagelige sauna-muligheder. - OMKLÆDNING PÅ STEDET Og der er selvfølgelig sørget for, at de små kan klædes af og på til deres møde med vandet i de lune omgivelser.

Oplev Østjylland på to hjul: 18 skønne cykelruter

Vil du have inspiration til din næste cykeltur eller cykelferie? Så lad cykelbogen med cykelkort over 18 skønne cykelruter i Østjylland guide dig til gode oplevelser og spændende kulturfortællinger.

Shopping i Odder

Der er god grund til at tage på shopping i Odder: Byen bugner nemlig af spændende butikker for enhver smag og så er der mere end 1000 gratis parkeringspladser nær butikkerne.

Tunøfærgen

Besøg Tunø - den bilfrie ø i Kattegat. Billige færgebilletter frem til 29.06

Nyd den hyggelige ø. Tag vandreskoene på og gå øen rundt på 3-4 timer. 

Fyelmose naturfiskepark

Fang din egen fisk hos Fyelmose Naturfiskepark

Fra den 10.02-18.02 er der særlige vinterferieaktiviteter og fiskeri ved børnesøen.

Frygt Fængslet

Hvis du er over 13 år gammel og sætter pris på en god forskrækkelse, så er der ingen vej udenom. Du må og skal opleve FRYGT FÆNGSLET d. 19. oktober på FÆNGSLET i Horsens. 


Halloween på FÆNGSLET

FÆNGSLET byder indenfor til en stærk cocktail af efterårsaktiviteter med hele ni ingredienser, der damper og ryger af familie(u)hygge.

Halloween Lockdown

Nu kan du få Halloween og wrestling i én og samme hårdtslående cocktail. 13. oktober 2017 - Kl. 20:00 - 22:00 i Fængslet

Draculas Slot - O-løb for livet

’Draculas Slot’ er et orienteringsløb med Halloween-tema. Tag et gratis kort i receptionen og gå på eventyr på fængselsgrunden. Fra 13.10–22.10 i Fængselsmuseets åbningstid.

Vejen ind, er vejen ud

I hele efteråret kan du opleve en kilometerlang labyrint på FÆNGSLET. Den snor og bugter sig og virker uendelig, men bare rolig, du skal nok komme ud igen. Labyrinten er gratis at prøve.

Min mormors gebis - familiekoncert

Oplev den 19.10 kl. 14 trioen Dissing og Las med en helt særlig familiekoncert spækket med vidt forskellige musikgenrer og sjove historier, så der bliver noget for enhver smag og ikke mindst noget for både børn og voksne. Det sker på Horsens Ny Teater.

Mis med de blå øjne (teater for de 3-8-årige)

Fortællingen om den lille modige mis, der gik ud i verden for at finde landet med de mange mus. For selvom man har blå øjne, kan man sagtens være lige så meget kat – og mindst lige så god en kat – som alle kattene med gule øjne. Se forestillingen den 21.10 kl. 15 på Horsens Ny Teater

22.10: Klassisk live – streamet koncert

Oplev Beethovens storslåede Eroica og Mozarts virtuose symfoni nr. 39 med Danmarks Underholdningsorkester dirigeret af Adam Fischer fra Konservatoriets Koncertsal i København i Horsens Ny Teater den 22.10 kl. 16:00

De 39 trin (krimikomedie)

4 skuespillere og 130 karakterer på 100 minutter! Krimikomedien er baseret på Hitchcocks filmhit af samme navn. Se den på Horsens Ny Teater 14.10 kl. 20:00

Rethink bricks - Horsens fortæller

Hør horsensianere fortælle om livet i Horsens i lyset og skyggen af Statsfængslet. Udstillingen, lyttestationerne og workshop for børn og barnlige sjæle er åben hver dag fra den 14.-22. oktober, kl. 12-17

Gå i en fanges fodspor i Fængslet i Horsens

Rundvisning i FÆNGSLET

Tag med på en rundvisning i Fængselsmuseet - se hvornår og hvilke temarundvisninger, der finder sted på www.fængslet.dk

Vildtaften med Potters Jig

Montra Odder Parkhotel byder velkommen til årets vildtaften med koncert af Pottters Jig. Nyd en festlig aften med 4-retters vildtmenu. Potters Jig spiller livsglad musik med inspiration fra det irske, skotske og engelske. Tilsat strejf af pop og jazz og egne krydderier.

Ekstra: Vinterferiebrunch på Fru Møllers Restaurant

Alt er hjemmelavet, kaffen nymalet og mosten friskpresset. Den populære brunch er et samspil mellem egne produkter fra gårdbutikken og slagteriet, råvarer fra lokale avlere og egne spændende påfund. 

Efterårsferiebrunch på kroen

Nyd en stor, lækker og indbydende brunchbuffet med alt, hvad hjertet begærer søndag den 15. oktober fra kl. 10.30 - 13.00 på Malling Kro.

Forudbestilling nødvendig på 86 93 10 25 eller mail: info@mallin...

Årets sidste brunch på Møllegården

Det er sidste chance for at nyde en lækker brunch i den tidligere grisestald - Møllegården på Alrø. Lørdag den 21. oktober kl. 11-13. På menuen er bl. a. hjemmebagt mormorkringle - se hele menuen her

Aarhus Gastroweek 2018

Aarhus Gastroweek 2018

Besøg Norsminde Kro og Malling Kro i Gastro Week fra den 08.02-18.02 og nyd 3 retter for kun kr. 250. 

Efterårsophold med "Rejsen"

Forkæl jer selv med et ophold på Montra Odder Parkhotel og oplev særudstillingen "Rejsen" på Moesgaard Museum. 'Rejsen' handler om syv menneskelige grundvilkår - fødsel, død, kærlighed, tro, angst, tab og rationalitet.