Jon Bahl i Kunstværket

Jon Bahl - Kunsten overlever os alle

Jon Bahl er storforbruger af kunst

- En dygtig fodboldspiller bliver glemt, når han stopper karrieren. Det gør en stor kunstner ikke. Kunsten lever videre gennem tiden, den er med til at fortælle vores historie og give vores lokalområde identitet. Tænk bare på, hvordan vi stadig forbinder H. C. Andersen med Odense og Asger Jorn med Silkeborg. Det er derfor, at der skal kunst til.   

Ordene kommer fra Jon Bahl, som hele sit liv har været en flittig kunstsamler og forbruger af kunst. Han er formand for Odder Kunstsamling og dermed også aktiv i KunstVærket, der arrangerer skiftende udstillinger i teknik- og værkstedbygningerne i det tidligere Odder Sygehus, nu VitaPark.

- Jeg og mange andre kører land og rige rundt for at se god kunst. Museer og udstilling er i høj grad med til at give opmærksomhed til en by eller et bestemt område. Vi kører jo ikke til Tønder for at se en ny fabriksbygning eller en ny boligblok, men for at se museet. Heldigvis har vi også i Odder kunst og kunstnere, der er værd at køre efter, siger Jon Bahl.

En af hans egne favoritter er Erik Heides skulptur Fuglefængeren, der står i haven ved Odder Rådhus. Den blev belønnet med akademiets guldmedalje i 1969. Desuden er Jon Bahl glad for de tre gavludsmykninger i krydset Raupachsgade-Rosensgade, der hver er gode repræsentanter for den tid, de er fremstillet i.

- Det er skønt, når kunsten en del af bybilledet. Det kunne dog også være fantastisk, hvis vi fik mulighed for at vise en permanent samling med værker af nogle af byens store navne som for eksempel Mogens Gissel, Ejler Bille og Jane Muus. Jeg er sikker på, at det kunne få mange til at starte bilen og køre til Odder, siger Jon Bahl. 

Del denne side

Jon Bahl anbefaler

Jon Bahl anbefaler kunst- og kulturinteresserede at lægge vejen forbi Odder Museum og KunstVærket i VitaPark. På Odder Museum er der en permanent historisk udstilling, men også mange interessante skiftende udstillinger. I KunstVærket er der mulighed for at se flere forskellige udstillinger fortrinsvis med lokale kunstnere. Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder KunstVærket Vitavej 60 8300 Odder

Odder Museum

Museum for hele kysten

Se de skiftende udstillinger med store kunstnere forankret i Odderkysten. Eller kom på byvandring og hør om Odders udvikling.