Svend Donby til søs

Mød Svend Donby

Det simple liv til havs

Svend Donby er en meget aktiv del af sejlermiljøet på Norsminde Havn

- Livet bliver mere enkelt, når man kun har otte-ni kvadratmeter at boltre sig på. Der er ikke så mange ting man skal forholde sig til, og det giver en stor fornemmelse af frihed at være på havet.

Svend Donby har sejlet i 23 år. Hans båd ligger i Norsminde Havn, der har en stor lystbådehavn. Ud over at være aktiv sejlsportsmand er han også med i bestyrelsen i Fonden Norsminde Lystbådehavn.

- Jeg kan godt lide at sejle, men også hele miljøet i havnen tiltaler mig. Om foråret går vi som utålmodige cirkusheste og skraber i jorden efter at få bådene i vandet. Snakken går om alle vores oplevelser til søs og om, hvor næste tur skal gå hen. Der er også en stor hjælpsomhed mellem os sejlere. Det den ene ikke kan, det kan den anden, siger Svend Donby.

Norsminde Havn har et spændende miljø med lystbådehavn, jollehavn, Norsminde Kro og flere små butikker. På dæmningen og på broen over Norsminde Fjord er der ofte stor aktivitet med fiskestænger og hjemmelavede redskaber til krabbe-fangst. 10 kilometer syd for Norsminde Havn ligger endnu et center for lystsejlere, Hou Havn.

- Når man kommer til en ny havn, er det lige som at tage ind på en campingplads. Man kommer hurtigt i snak, fordi man har en fælles interesse, og ofte møder man nogle spændende mennesker. Den del af sejlerlivet er også en vigtig del af min lidenskab for sejlads, siger Svend Donby.

Del denne side

Svend anbefaler

Svend Donby har sejlet mange steder i verden blandt andet vestkysten af Canada, østkysten af Australien og Sverige. Han gør dog opmærksom på, at der med udgangspunkt i Norsminde eller Hou Havn ligger store oplevelser lige om hjørnet.

- Tunø, Samsø og Begtrup Vig ved Djursland er bare nogle af de steder, som man kan nå forholdsvis hurtigt. Her er nogle helt fantastiske kyststrækninger, som gør sejladsen alt andet end kedelig, siger Svend Donby.

Læs mere på www.Norsmin...