Ole iagttager Odders natur

Ole Sørensen - Naturen i Odder

Odders natur er af høj kvalitet

For naturvejleder Ole Sørensen er de mange skiftende sanseindtryk den store gevinst ved at færdes i naturen.

- Forleden var jeg en tur på Alrø med min fuglekikkert. Pludselig så jeg tre havørne i lufte. Det var to voksne og en unge, og det var helt tydeligt at ungen drillede sine forældre. De gav en flyveopvisning ud over det sædvanlige. Efter sådan en oplevelse, tager jeg glad hjem.

Oplevelsen er Ole Sørensens. Han er naturvejleder ved Odder Museum, der er en afdeling under Moesgaards Museum. Så ofte som muligt tager han ud i naturen, enten alene eller med en gruppe af mennesker, som har meldt sig til et af museets mange arrangementer. Blandt museets tilbud er blandt andet kajakture, naturvandringer og fugleture. På turene bliver naturoplevelserne kombineret med informationer om den lokale kulturhistorie.

- For mig er det de mange sanseindtryk, der er afgørende. Jeg kunne sagtens se flot natur og kultur i tv, men så ville jeg ikke få duften af havet, vinden, der bider eller de uventede oplevelser med, og det er helt afgørende for mig, siger Ole Sørensen.

I mere end 10 år har Ole Sørensen været naturvejleder, så han kender efterhånden hvert et hjørne af Odder Kommune.

- Vi har simpelthen det hele inden for meget kort afstand. En kyst med fantastiske strande og hyggelige havnemiljøer, fladland og højland og ikke mindst skove og vores helt egne øer, Tunø og Alrø. Jeg synes virkelig, at Odder Kommune kan byde på natur af meget høj kvalitet.

Del denne side

Find Odder Museum

Møllevej 3-5, 8300 Odder

Ole er naturvejleder ved Odder Museum. Ta' på museum og bliv klogere på jagtens historie, skandinaviens ældste brændevinsdistilleri eller på Odder Museums hjemmeside hvornår Ole afholder sin næste tur. 

Ole anbefaler

I Horsens Fjord er der ifølge naturvejleder Ole Sørensen gode muligheder for at få en helt enestående naturoplevelse. Havørnene yngler på Vorsø, og på en af museets ture til øen, er der gode chancer for at se de store fugle. I vinterhalvåret kan ørnene ofte ses fra Alrøs sydkyst.
- Ørnene sidder ofte på nogle af de små øer i det flade vand, og her kan de være vanskelige at få øje på. Når gæs og ænder letter, er det et tegn på, at ørnene er på vingerne, og så kan man følge ørnene i luften med en almindelig kikkert, siger Ole Sørensen.
Se mere på www.oddermuseum.dk

Naturoplevelser ved OdderKysten

Se hvad OdderKysten ellers tilbyder af cykelture, naturoplevelser, forhistoriske ruiner og guidede ture