VisitOdder
Tunø

10 ting du ikke må snyde dig selv for i Odder

Hvad skal du bare nå at se, før du dør (eller rejser hjem)? Her er forslag til de sjoveste aktiviteter og bedste smagsoplevelser til en familieferie ved OdderKysten.

Find inspiration i vores bucket list

Liste
Kort
Vand- og dampmællen ved Odder Museum
01

Besøg den gamle damp- og vandmølle på Odder Museum

Træd ind i en smuk og fortryllende tidslomme fuld af herligt maskineri og mekanik. Og så kan I endda lære noget! Gå en tur i parken omkring de gamle bygninger, og fornem den hyggelige atmosfære. Det er pivhyggeligt.

Udsigt over Horsens Fjord fra Blakshøj i Uldrup Bakker
02

Tilbring en dag i naturen ved Sondrup

Fyld picninc-kurven med naturoplevelser ved skønne Sondrup, hvor du kan opleve plantage, skov, bakker, strand og øer inden for kort afstand. Lad hele familien få frisk luft på kinderne langt væk fra hverdagens stress og jag.

Indehaveren af Café Alrø holder kæmpetartelet
03

Kæmp dig igennem den landskendte kæmpe-tartelet på Café Alrø

Vi udfordrer dig! Den er stor – og nøøj, hvor er den go’! Måske har du set den på tv eller i ugebladene, men aldrig prøvet den? Skynd dig at bestille bord på forhånd, for de gigantiske ø-tarteletter er eftertragtede. Hvem kommer først?

Vandretur ved foden af klint på Tunø
04

Tag vandreskoene på, og gå rundt om den bilfri ø Tunø

Tunø kalder alle børn og barnlige sjæle – kom hid! Gå den smukke tur rundt langs kysten på den børnevenlige ø. Når du har klaret den 8 kilometer lange tur og udfyldt dit skattekort, får du en medalje som bevis for bedriften.

Bjørnegrotten i Rathlousdal Skov
05

Find den gamle bjørnegrotte i Rathlousdal Skov

Der er noget magisk ved skovene omkring Odder. I Rathlousdal Skov lige syd for Odder kan du være heldig at støde på en ægte bjørnegrotte fra en gammel zoologisk have. Find grotten, hvis I tør, og tag billeder af børnene, mens de brøler bag gitteret.

To drenge hilser på ged i Økologiens Have i Odder
06

Hils på et æsel og klap en ged

Dyrene glæder sig til at få besøg af dig i Økologiens Have! Sæt gerne en hel dag af, når hele familien besøger dette fristed. Børnene kan lege på den store legeplads og boltre sig i de 14 emnehaver. Vi ses i Skandinaviens største økologiske besøgshave!

Varer på hylderne i gårdbutikken Fru Møllers Mølleri
07

Besøg Danmarks lækreste gård

Fru Møllers Mølleri er et slaraffenland af lokalproducerede specialiteter og store smagsoplevelser. Besøg gårdens store gårdbutik, slagteren, ismejeriet eller forkæl dine smagsløg i den populære restaurant. Hos Fru Møller kan du finde en lokal souvenir og få minder med hjem, der varer ved.

Vater und Tochter spielen im Meer bei Saksild
08

Udfordr dig selv og spring i det klare vand ved Saksild – uanset årstid

På en varm sommerdag kan vi alle få lyst til at hoppe i bølgen blå. Og hvorfor ikke gøre det ved en af Danmarks bedste strande? Er du her om vinteren? Vinterbadning er populært som aldrig før. Tør du prøve kræfter med det kolde gys?

Børn spiller på Danmarks ældste minigolfbane i Saksild
09

Snup et spil minigolf med familien på Danmarks ældste minigolfbane

Efter en tur på stranden kan du dyste med familien i et spil minigolf på den gamle bane i Saksild, hvor der altid summer af liv. Banen er muligvis fra de dage, hvor bedstefarfar var ung, men den er stadig lige så sjov, som da den blev bygget for maaange år siden.

Indehaverne af Vejlskovgaard Mælkeri med et glas mælk
10

Tørstig? Tap din egen mælk

Hvis du skal have mælk med hjem til jordbærrene, så prøv selv at tappe den hos Vejlskovgaard Mælkeri. Hos Mælkeriet kan du nemlig hælde frisk mælk på dunke. Og børnene er velkommen til at kigge ind til køerne i stalden, så de kan opleve, hvor mælken kommer fra. Det er altså lidt mere spændende end at læse om det på en iPad.