Familie går tur med hund i skoven

Vandreture med hund i Kystlandet

Foto: Fedja Salihbasic

Det er dejligt at have hunden med på vandretur. Og når både hund og ejer af og til trænger til at blive luftet, så kan man jo lige så godt slå to fluer med et smæk. Vi guider til skønne vandreture i Kystlandet, der passer perfekt til hundeluftning, og giver vores bedste tips og tricks.

Når hunden og benene skal luftes

Når familiens firbenede og tobenede medlemmer trænger til frisk luft, byder Kystlandets natur på utallige gode bud på destinationen for gåturen. I området ligger mange hundeskove og utallige naturområder med gode vilkår for korte rundture i naturen. 

Hundeskove i Kystlandet

I hundeskovene kan hunden løbe frit og give den gas med andre hunde. Hundeskoven kan være en udflugt i sig selv, men kan også være et element på en vandretur i de skønne omgivelser, hvor hundeskovene oftest ligger. 

Liste
Kort

Grund Skov Hundeskov

I den store Grund Skov ned til Vejle Fjord ligger denne fine hundeskov. Parkering ved grusvejen Grundvej ved lille P-plads nær rød lade. Indgang til indhegningen lige ved parkeringspladsen. Der er gode muligheder for at gå ture på de mange stier i den smukke skov. I kan også kombinere med en gåtur på de smukke kurveje ved Hotel Vejlefjord.

Læs mere
Beagle i snor på sti
Foto: Pexels

Odder Hundeskov

Stor hundeskov i udkanten af Odder by ved Økologiens Have. Der er fine forhold med handicapvenlige stier, vådområde, og en særlig indhegning til små hunde. Parkering ved Havestien nær Højvænget. 

Læs mere

Stensballe Hundeskov

Smukt placeret i større indhegning i Elbæk Skov i den østlige udkant af Horsens by ligger denne fine hundeskov. Parkering for enden af Elbækskovvej 200 meter vest for indhegningen. Følg stien ind i skoven og se indhegningen på venstre hånd. Kombiner eventuelt med en vandretur langs skovstien ned til Horsens Fjord, hvor der er god mulighed for at lade hunden køle af i vandet.  

Læs mere

Tønballe Hundeskov

Kystlandets største hundeskov på 9 ha finder du i Tønballe Skov ved Snaptun. I denne tidligere juletræsplantage er der græs overalt og mange stier. Der bliver ikke mudret i indhegningen, så du får ikke en snavset hund (og bil) efterfølgende. Parkering i siden af vejen på Tønballevej, lidt øst for hundeskoven. Tønballe Skov er oplagt til vandreture. Gå eventuelt en tur på den flotte sti ned til kysten og se skanserne og lad hunden bade. 

Læs mere

Boller Overskov Hundeskov

Mindre hundeskov beliggende i Boller Overskov i den sydlige del af Horsens. Parkering ved lille p-plads øst for hundeskoven fra Nordrevej. Bemærk, at der er to Boller Skov i Horsens. Der er ikke tale om skoven ved Boller Slot. Kan kombineres med en rundtur i den lille skov. Lige på den anden side af P-plasdsen ved Nordrevej går en sti til den smukke Klokkedal, der også egner sig fint til gåture med hund. 

Læs mere

Brædstrup Hundeskov

Fin indhegnet hundeskov i udkanten af Brædstrup i Ring Skov. Der er en lille parkeringsplads med plads til 10 biler. Sigt efter Trædenvej 35. Kan med fordel kombineres med en rundtur i Ring Skov. 

Læs mere

Kærskoven Hundeskov

Lille hundeskov beliggende i Kærskoven mellem Horsens og Hedensted. Ved Kærsholmvej er der en lille P-plads, ganske tæt på indhegningen. Kærskoven er ganske smuk, og det kan anbefales at gå en tur i Kærskoven og eventuelt Dallerup Skov, som ligger i forlængelse af Kærskoven. 

Læs mere
Hund ligger for fødderne af sine ejere på skovsti
Foto: Pexels

Løsning Hundeskov

Større hundeskov beliggende idyllisk i Sebberup Statsskove. I indhegningen er der borde/bænkesæt og skraldespanden, så du kan nyde en stille stund, mens hunden giver den gas. Der er også et vådområde, hvor hunden kan drikke. Parkering ved P-plads fra Stubberupvej. 

Læs mere

Bygholm Park Hundeskov

I større park nær centrum af Horsens ligger dette indhegnede område, hvor hunden kan løbe frit. Arealet benyttes af og til til hundetræning, og området kan derfor være optaget. Parkering ved den store P-plads fra Bygholm Parkvej. P-pladsen ligger i den modsatte ende af parken. FØlg stierne rundt i parken. Infhegningen ligger ved den store sti Peblingestien i parkens nordlige ende. 

Læs mere

Spørgsmål og svar om vandring med hund

Som udgangspunkt skal hunden være i snor både i byer og i naturen. Dette gøres både for at beskytte hunden, andre mennesker, som måske ikke synes, at Fido er fantastisk og naturens øvrige dyr. Der er dog to undtagelser fra reglen. I indhegnede hundeskove, samt på strande i vinterhalvåret (oktober-marts) må hunden løbe frit. 

Vand: Det vigtigste, hvis I skal gå langt er, at hunden har adgang til vand. Så tag en beholder med vand med på turen og eventuelt en skål til at drikke af. 

Mad: Skal I gå langt så medbring lidt foder til turen. Hunden bruger mere energi end normalt, når den skal gå langt. Tag også gerne et tyggeben eller lignende med til når I holder pause, så hunden forbliver rolig.

Flåtmiddel: Hunde tiltrækker skovflåter som magneter. Hvis I skal ud og gå langt eller skal gå i skov, bør du overveje at dryppe hunden med flåtmiddel før turen. 

To snore: Det kan være en fordel at medbringe en kort og en lang snor. Den korte snor børbruges i byer, samt steder, hvor der er mange mennesker eller trafik. Den lange snor til når hunden kan være lidt mere fri. 

Der findes masser af grej og udstyr som I kan medbringe på turen, såsom tasker, så hunden selv kan bære udstyr, men det er sjældent nødvendigt. Hvis I jævnligt går lange ture bør en førstehjælpskasse til hunde dog være med på turen. Hunde kan jo komme til skade, og særligt de sårbare poter er udsatte. 

Hundens poter kan holde til lidt af hvert - fra vandring på asfalt til grusveje og græs. På særligt varme solrige dage skal du være opmærksom på, at varm asfalt kan skade poterne. Nøjagtigt som hvis du selv skulle gå i bare tæer. Strandsand og saltvand kan være skønt for hunden, men salt og sand slider på poterne. 

Hunden kan holde til det meste - spørgsmålet er om den bliver stiumuleret nok. Hvis den kun skal gå på asfalt eller grusstier, vil den nok komme til at kede sig. Så det optimale er varieret terræn med god mulighed for at sniffe og snuse til naturen.  

Skov, strand, eng eller sø?

Hvor skal turen gå hen?