VisitOdder
Rapsmarker ved Hou med vindmøller i baggrunden

Forår i Odder

Aaah! Det er forår, og lyset, farverne og duftene vender tilbage – måske den allerdejligste og smukkeste tid at bevæge sig ud i det lækre landskab. Men hvad er de bedste oplevelser om foråret i Odder? Vi guider.

Når frosten endelig har sluppet sit jerntag

Måske det endnu er for koldt til at dase på stranden, men faktisk er strandene ved Odderkysten indbydende året rundt. Badetøjet behøver du derfor ikke at pakke, medmindre du trænger til at blive opkvikket med en kølig dukkert eller vil besøge en af områdets fine svømmehaller, men det er stadig tillokkende at søge ned mod vandet ved den jyske østkyst. Strandene ligger oftest i læ for vinden, så en vandretur langs kysten kan være særdeles behagelig.

De små kystbyer og maritime områder vågner fra deres vinterhi. Ved lystbådehavnene kan du se bådene blive gjort klar til den nye sæson, og spisestederne åbner på ny. Det er en hyggelig oplevelse at besøge de små havnebyer, som er mindre befolkede på denne tid af året.

Orange himmel til solnedgang ved Norsminde Fjord

Odder blomstrer i foråret

Danmark er vidunderlig i forårsmånederne. Gode forhold for blomster betyder, at det er en farverig oplevelse at komme rundt i landet. I det landlige område omkring Odder kan du opleve rapsmarker i flor i maj måned. Den smukke gule farve, der strækker sig over store arealer, er et imponerende syn, der er karakteristisk for området i denne periode. Det er også på denne tid, at kirsebærtræerne blomstrer og forvandler landskabet til et lyserødt farveinferno.

Rundt om Odder ligger mange gårdbutikker med salg af egenproducerede fødevarer, specialvarer og unika-produkter. Vi anbefaler at udforske områdets mange gårdbutikker og nyde udsigten på turen. Her får du også mulighed for at købe unikke og autentiske souvenirs med hjem fra ferien.

Besøg fx Karensminde Frugtplantage, som producerer frugt og bær og sælger dem fra egen gårdbutik. Sørg for at prøve Karensmindes hjemmelavede æblemost, og gå en tur mellem de blomstrende kirsebærtræer i plantagen.

Kirsebærtræer ved Karensminde Frugtplantage

Anemoner i skovbunden og fuglesang fra oven

Mange skove og grønne områder omkring Odder viser sig fra deres bedste side netop om foråret. Nye lysegrønne skud på træerne, et smukt tæppe af anemoner i skovbunden og fuglesang fra oven er med til at gøre skovturen til en afslappende fest for sanserne.

Umiddelbart sydvest for Odder by ligger et større område med skov, hvor det er muligt at kombinere naturoplevelsen med bygningsværker af kulturhistorisk værdi. Her ligger to herregårde med kort afstand til hinanden. En af dem er Rathlousdal – bygget i 1674. Skoven skjuler også på en ægte bjørnegrotte, som er et levn fra en zoologisk have, der lå i området i 1800-tallet.

På VisitOdders digitale kort (Google Maps) har vi samlet naturoplevelser i området. Med kortet kan du også følge vandreruter i skovene nær Rathlousdal.

Anemone i grøn skovbund ved Odder

Påske i Odder

Et oplagt tidspunkt for hele familien at finde ting at lave i fællesskab er påsken. I Odder kan du hele påskeferien tage del i et væld af aktiviteter og begivenheder for store og små. Udfold det kreative talent med at kreere eget påskepynt. Bagefter anbefaler vi at besøge et af områdets mange spisesteder, der i anledning af påsken serverer klassiske danske påskeretter. Mums.

Får og lam hos Fru Møllers Mølleri

Find påske-begivenheder i VisitOdders kalender

Hop på den tohjulede og udforsk østkysten

Odder er perfekt til små cykelture, som giver minder for livet – her er mange skiltede ruter og terræn for enhver smag fra det flade til det kuperede. Drag fx ud på ruten Kulturringen, der kombinerer smuk natur med kulturelle seværdigheder. Eller tag turen rundt om Horsens Fjord via Cykelfærgen Alrø-Snaptun. Cykelfærgen åbner første weekend i maj.

Foråret egner sig perfekt til cykelferie i Danmark. Naturen er smuk, og det er endnu ikke for varmt til at træde godt til i pedalerne på landevejene.

Og hvis du er mere til mountainbike, så kan du prøve kræfter med ruten i Bisgaardsskoven eller ruten i skovene ved Moesgaard. Rigtig god fornøjelse!

Erantis i skovbunden ved Odder