Sjove ting, du kan lave i Odder om sommeren

Foto: Jesper Rais

Det er endelig sommer, og hvor har vi ventet længe på den! Badetøjet er fundet frem, og du skal ud til bølgen blå. Odderkysten er en skøn ferie værd for de børnevenlige strande og morsomme aktiviteter til vands og på land. Her er nogle af dem.

Tag (selvfølgelig) til stranden

Hvis sommervejret holder, er Odders strande nogle af Danmarks bedste. I modsætning til Vesterhavet, hvor vinden er vild, og bølgerne står højt, er der på strandene ved Odderkysten oftest læ og lavvande. Pak en taske med mad, drikke og legetøj, og så er familien klar til at hygge og dase i vandkanten.

Strande ved Odderkysten

Foto: Feriepartner Odder-Juelsminde

De 5 mest børnevenlige strande ved Odderkysten

Foto: Dennis Plougmann

Nyd stemningen i de hyggelige havnebyer

De to hyggelige havnebyer Norsminde og Hou oser af stemning.

Ved indløbet til Norsminde Fjord ligger havnen, hvor du finder to lækre spisesteder ned til vandet. Både Norsminde Kro og Fiskehuset byder på lækre kulinariske oplevelser, der med fordel kan krydres med en is og en gåtur ved vandet.

Hou emmer af maritim idyl. Nær den store lystbådehavn er der flere oplevelser og spisesteder. Herfra er der færgeafgange til Tunø og Samsø.

Turen går til Hou

Byen er kendt for sin færgeforbindelse til Tunø og Samsø, men Hou er meget mere end et maritimt havnemiljø. Her er også spisesteder og oplevelser samt en flot hvid sandstrand ikke langt derfra.

Norsminde - krabbefangst og lækre fiskefrikadeller

Den hyggelige lystbådehavn ved Norsminde Fjord er det perfekte mål for en dagsudflugt på en varm sommerdag. Først og fremmest på grund af de udsøgte spisesteder – uanset om du er til røget fisk eller gourmetmad på en historisk kro. Tag familien med, køb en is, eller gå en tur ved vandet.

Drag på eventyr i det østjyske øhav

Ved Odderkysten ligger adskillige øer som perler på en snor – hver med deres egen unikke stemning og identitet. Hvis du vil mærke ø-livet på egen krop, er der rig mulighed for det nær Odder.

Den hyggelige bilfri Tunø er især et must. Prøv fx at gå en tur rundt om øen med et skattekort. Går du hele vejen rundt om øen, får du en flot medalje.

I Horsens Fjord ligger Alrø, som du både kan komme til i bil og via den lille cykelfærge mellem Snaptun, Hjarnø og Alrø. Øen er blandt andet kendt for sin charmerende Morten Korch-idyl. Den kendte danske forfatter har både boet og arbejdet på øen.

Mange færger sejler i området, så det er muligt at tage på forskellige øhop.

Tunø

Foto: Jan Kejser

Dagevis af underholdning for børn og voksne

15 ting at lave i Odder med børn

Foto: Økologiens Have

Oplevelser

Foto: Aqua Forum

10 ting du ikke må snyde dig selv for i Odder

Foto: Dennis Plougmann