VisitOdder
Mor og lille datter på Saksild Strand

Sjove ting, du kan lave i Odder om sommeren

Det er endelig sommer, og hvor har vi ventet længe på den! Badetøjet er fundet frem, og du skal ud til bølgen blå. Odderkysten er en skøn ferie værd for de børnevenlige strande og morsomme aktiviteter til vands og på land. Her er nogle af dem.

Tag (selvfølgelig) til stranden

Hvis sommervejret holder, er Odders strande nogle af Danmarks bedste. I modsætning til Vesterhavet, hvor vinden er vild, og bølgerne står højt, er der på strandene ved Odderkysten oftest læ og lavvande. Pak en taske med mad, drikke og legetøj, og så er familien klar til at hygge og dase i vandkanten.

Badegæster ved Saksild Strand

Strande ved Odderkysten

Far sidder i liggestol på Saksild Strand, mens pige leger

De 5 mest børnevenlige strande ved Odderkysten

Nyd stemningen i de hyggelige havnebyer

De to hyggelige havnebyer Norsminde og Hou oser af stemning.

Ved indløbet til Norsminde Fjord ligger havnen, hvor du finder to lækre spisesteder ned til vandet. Både Norsminde Kro og Fiskehuset byder på lækre kulinariske oplevelser, der med fordel kan krydres med en is og en gåtur ved vandet.

Hou emmer af maritim idyl. Nær den store lystbådehavn er der flere oplevelser og spisesteder. Herfra er der færgeafgange til Tunø og Samsø.

Drag på eventyr i det østjyske øhav

Ved Odderkysten ligger adskillige øer som perler på en snor – hver med deres egen unikke stemning og identitet. Hvis du vil mærke ø-livet på egen krop, er der rig mulighed for det nær Odder.

Den hyggelige bilfri Tunø er især et must. Prøv fx at gå en tur rundt om øen med et skattekort. Går du hele vejen rundt om øen, får du en flot medalje.

I Horsens Fjord ligger Alrø, som du både kan komme til i bil og via den lille cykelfærge mellem Snaptun, Hjarnø og Alrø. Øen er blandt andet kendt for sin charmerende Morten Korch-idyl. Den kendte danske forfatter har både boet og arbejdet på øen.

Mange færger sejler i området, så det er muligt at tage på forskellige øhop.

Vandretur ved foden af klint på Tunø

Tunø

Dagevis af underholdning for børn og voksne

Børn på æseltræk mellem blomster i Økologiens Have

15 ting at lave i Odder med børn

Vandrutsjebanen i Aqua Forum i Horsens

Oplevelser

Tunø

10 ting du ikke må snyde dig selv for i Odder