VisitOdder
Høns ved Brandbygegaard i efterårslandskab

Efterår i Odder

Aftenerne bliver mørkere, temperaturen falder. Bladene skifter farve, vinden rusker i træerne, og sommeren går på hæld. Det er blevet tid til indendørs hygge, og heldigvis byder Odder dig indenfor til varme, oplevelser og samvær.

Se vinden ruske i træerne fra sommerhuset

Feriehuse hører ikke kun sommeren til. Hver årstid har sin charme bag sommerhusets fire vægge. Dansk hygge foran pejsen med et brætspil, en rask gåtur med vindjakken på og daglige udflugter til fælles oplevelser – det er opskriften på en uforglemmelig efterårsferie ved Odderkysten for hele familien.

Odder har mange kilometers kyststrækning med tusindvis af sommerhuse. De ligger ud til kysten i rolige, naturlige omgivelser, men ikke langt fra byens muligheder og udbud af oplevelser.

Sommerhus fra DanCenter ved Odder

DanCenter

Morgen på terrassen ved feriehus på Odderkysten

NOVASOL Odder-Juelsminde

Lækre spisesteder lokker med lækkerier året rundt

Uanset om du leder efter gourmet eller takeaway, så kan du finde det i nærheden. Unikke restauranter på landet og spændende eksotiske spisesteder i byen kæler for dine sanser alle årets tolv måneder. Besøg fx det historiske Norsminde Kro eller det landlige Fru Møllers Restaurant for en gourmet-oplevelse. I Odders travle shopping-centrum kan du prøve kræfter med asiatisk eller græsk mad, moderne cafeer eller et hurtigt måltid på farten.

Vin hældes på glas hos restauranten på Norsminde Kro

Madoplevelser for hele familien ved OdderKysten

Sjov i byen for børn og barnlige sjæle

Når familiens mindste skal brænde krudt af, er der flere muligheder for underholdning, sjov, spil og leg i området. I oplevelsescentret Kuglen & Keglen kan hele familien dyste i bowling, minigolf eller pool og kombinere det med en is og et godt måltid før eller efter strabadserne.

Selvom det er blevet efterår, skal I ikke snydes for en dukkert. Spektrum Odder, Vandhalla i Hou og Aqua Forum i Horsens er svømmehaller, hvor pjask i bassinerne og glideture på de lange vandrutsjebaner er obligatorisk.

Hos RaceHall kan børn og voksne få et gedigent adrenalinrus på gokart-banen. Og hvis det ikke er nok, byder Rush på et fantastisk hoppeland med 1.700 m2 sammenhængende trampoliner.

Børn på æseltræk mellem blomster i Økologiens Have

Oplevelser for børn

Oplevelser i efterårsferien i Odder området

Uge 42 er bare skabt til hygge. Om du er til brætspil i sommerhuset, den lange gåtur ved kysten, udspring i svømmehallen eller et museumsbesøg, så finder du inspiration lige her.... 
 

Tag på museum og kombiner læring med spændende oplevelser

På det idylliske Odder Museum bliver den lokale kulturhistorie formidlet på en spændende måde i øjenhøjde og ikke mindst børnehøjde. I de gamle bygninger kan du besøge Odder Damp- og Vandmølle, der står, præcis som da produktionen stoppede i 1955. Museet råder desuden over en interessant jagtudstilling og spændende skiftende særudstillinger.

Nær Odder finder du desuden flere internationalt anerkendte museer. Det arkæologiske museum Moesgaard har en arkitektur i absolut verdensklasse, og i Horsens venter imponerende og dramatiske fortællinger på Europas største fængselsmuseum, FÆNGSLET. På Danmarks Industrimuseum kan du blive klogere på industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis i det 19. og 20. århundrede.

Vand- og dampmællen ved Odder Museum

Odder Museum

Familieferie i hyggens og uhyggens tegn

I anledning af efterårsferien og Halloween arrangeres adskillige begivenheder, der retter sig mod familiens yngste. Nogle events appellerer til børnenes kreative side. Fx kan I lære at skære jeres eget græskar ud eller lave jeres egen lanterne. For de naturglade og nysgerrige er der guidede ture, hvor I bliver klogere på skovens liv og meget andet.

Naturligvis er der også begivenheder, der retter sig mod det voksne publikum. I VisitOdders kalender kan du få et overblik over de mange arrangementer i nærheden.

Mange mennesker på guidet vandring ved Gyllingnæs

Find flere begivenheder i kalenderen

Ud i naturen og opleve efterårets smukke farver

Et velkendt ordsprog siger, at der ikke findes dårligt vejr – kun forkert påklædning. Der er dog dage, hvor vi mest af alt bare har lyst til at blive indenfor, og sådan har du det sikkert også. Men når efteråret viser sig fra sin smukke side, kan vi slet ikke vente med at komme ud i Odders skønne natur og opleve de smukke farver på træerne. Skovene står smukt med de rød-gule farvenuancer på bladene, og i skovbunden gror en svampet spise, som alle i familien kan hygge sig med at samle.

Vi anbefaler en tur til naturområdet ved Sondrup Plantage, hvor du kan samle svampe til aftensmaden og samtidig nyde en picnic i skoven. 

En anden hyggelig måde at opleve den smukke efterårsnatur er en skovtur i hestevogn. Kimbri ved Ajstrup Strand arrangerer guidede hestevognsture igennem skoven med hyggelige stop undervejs.