Kreativiteten blomstrer i kunstneriske Odder

Foto: John Blæsbjerg

De landlige og naturlige omgivelser tiltrækker mange kunstnere og kreative sjæle til Odder-området. 

Store værker og skønne krukker

De landlige og naturlige omgivelser tiltrækker mange kunstnere og kreative sjæle til Odder-området. Uanset om de arbejder med lærred, glas, keramik eller andre materialer, vil de med glæde vise deres værker frem for dig.

Guide: Disse gallerier og kunstudstillinger skal du se

Foto: Karin Mehl Pedersen

Med penslen som værktøj

Billedkunst er den mest udbredte kunstart, og i Odder er der gode muligheder for at beundre smukke værker i mange stilarter. På Alrø udstiller Galleri Mynster farverige værker af Tine Mynster, der illustrerer både livets mørke og lyse sider.

 

I bymidten over supermarkedet Kvickly er der et galleri på en balkon, hvor du hurtigt – hvis du interesserer dig for billedkunst – kan finde et værk til samlingen.

Galleri Mynster

Tines malerier er som hendes sange – hudløst ærlige og direkte. Med udgangspunkt i farvernes fortællinger skabes malerierne, der indeholder både blidhed og vildskab. ”Livet er farverigt, fyldt af håb og glæde. Men livet indeholder også mørke sider, hvor alvor og sorg tager over – livet ...

Balkon-Galleriet

Et tæt samarbejde imellem Odder Kunstforening og Kvickly Odder betyder at alle interesserende gratis kan se skiftende udstillinger. Der udstilles på det arkitektonisk spændende Balkon galleri, der ligger på 1. sal i varehuset. Ved henvendelse i informationen er det muligt at købe de udsti...

Galleri Eggertart

Kom indenfor i det lille galleri på Tunø og se de alsidige værker. Galleriet har et bredt og varieret sortiment, der skiftes fra år til år herunder med udstilling af: glas, bronze, keramik, stentøj, træskulptur samt billedkunst. Galleriejer Bent Eggert er personligt selv til stede og fo...

Glas og keramik i mange farver

Flere kunstnere i området specialiserer sig i værker kreeret med hænderne. Områdets keramikere og glaskunstnere har unikke pynteting, som du ikke finder andre steder.

Eva Keramik

Eva Pedersen er uddannet på Århus Kunstakademi i årene 1984-90 og har Raku Keramik som speciale. RAKU er en gammel japansk teknik til brænding af keramik. De gamle japanere søgte efter ro og harmoni ved at omgive sig med smukke ting, en af de dyder RAKU-KERAMIKKEN besidder med sin meget s...

Dorthe Bent

Dorthe Bent. Født 1968. Glas og billedkunstner.  Har udstillet malerier siden 1989 og arbejdet med glasset siden 1997. Dorthe har udstillet adskillige steder.  Om maleriet: "Landskabsmotivet arbejder jeg abstrakt og eksperimenterende med.FORMER-LAG-MØNSTRE – er gennemgående elementer,...

Vidste du, at du hos Café Alrø ikke bare kan mæske dig i de berømte kæmpetarteletter, men også beundre farverig og kreativ kunst? De mange skønne skulpturer og pyntegenstande vil utvivlsomt både få dig til at smile og tænke.

Gå på byvandring med øje for kunsten

Hvad siger du til en gåtur, hvor du kommer forbi byens flotte kunstværker? Prøv Odders kunstrute, hvor du passerer byens skulpturer, street art og smuk arkitektur i gadebilledet.

Kunsttur i Odder

Foto: Fotograf:Jesper Rais / Kunstner: Steen Krarup Jensen

Et kunstværk for hele Odder-området

Ved VitaPark står en 18 meter lang skulptur lavet af den lokale kunstner Ole Grøn. Små versioner af skulpturen, der har fået navnet To på tur, er placeret i alle små byer i området. Det skaber en kunstnerisk synergi, som binder Odder-egnen sammen.

Bygningsværker som kunst i sig selv

Kirker

Foto: Dennis Plougmann

Herregårde

Foto: Gert Kjeldal

Arkitektur

Foto: Dennis Plougmann

Tænk kreativt på din sommerhusferie

Har kunsten aktiveret din kreative side? Kreativitet er meget mere end bare kunst. Det kan være så simpelt som at ændre sine vaner eller finde på sjove nye fælles aktiviteter.

 

Vi har derfor samlet en masse kreative måder at få tiden til at gå, når du er i sommerhus ved Odderkysten.