Vidunderlige ting du kan lave i sommerhuset

Foto: Niclas Jessen

Hvad er mere ideelt til hygge end et feriehus med brændeovnens knitren i baggrunden? Imens kan I spille et spil eller lave andre aktiviteter, som der så sjældent er tid til i hverdagens trummerum. Her er vores bud på ting at tage sig til både indendørs og udendørs i feriehus i Odder.

Østkysten har de bedste strande

Sommerferien skal selvfølgelig nydes fra et sommerhus, som ligger tæt ved stranden, så I hurtigt kan blive kølet ned af en frisk dukkert. Heldigvis er de bedste strande ved østkysten. Saksild Strand er nemlig blandt Danmarks mest børnevenlige badestrande med sit lave vand og hvide sand.

Efterårets blæsende dage giver derimod rig mulighed for at flyve med drage eller gå en tur i skoven og samle kastanjer til kastanjedyr.

Book dit feriehus i dag

Et sommerhus er velegnet til ferie både sommer, vinter, forår og efterår. Book det nu hos Feriepartner Odder-Juelsminde.

Overblik: Sommerhuse i Odder

Med flere end 2500 sommerhuse ved Odderkysten og en stor del af dem tilgængelige for udlejning er der gode muligheder for at finde et sommerhus, der passer alle. Få et overblik her.

Bestem selv tempoet

For familier med mindre børn er små ture til legepladser eller gårdbutikker som Fru Møllers Mølleri, Karensminde Frugtplantage og Holtgaard ofte en rigtig fin oplevelse i sig selv.

Her kan I selv sætte tempoet og bestemme antallet af pauser. Tag en madkurv med, og find en skøn plet, hvor I kan sidde og slappe af – eller smag på nogle af egnens specialiteter. Det lille gårdmejeri hos Øko Ged & Grønt producerer fx gedeost fra egne geder.

Food map: Besøg andre gårdbutikker og fødevareproducenter

Foto: David Jervidal

Oplevelser på landevejen

Har I først snøret vandreskoene, anbefaler vi at udforske noget af Østjyllands smukkeste natur omkring Odder, som kan opleves til fods og på cykel. Cykelstier, landeveje eller skovstier bringer jer hurtigt rundt i området og giver mulighed for at udforske alle hjørner af Odder.

Fra børnevenlige strande til øhop og byfest

Odder er kendt for sine smukke kyster med lange, børnevenlige strande, hyggelige havne, bølgende kornmarker, vindmøller og blå fjorde. Det er ren idyl. Og så er Odderkysten et fantastisk område til vandsportsaktiviteter som kajaksejlads, kite- og windsurfing. 

Tag på øhop, og oplev tiden gå i stå. Tunø er en bilfri ø med et hyggeligt gadekær og et unikt kirketårn, der som det eneste i Danmark også fungerer som fyrtårn. Tilbring også en dag på Alrø med lækre danske egnsretter og cykelfærgen, hvorfra I kan fortsætte til Snaptun og videre mod Horsens.

Uden mad og drikke - dur helten ikke

Når sulten melder sig, kan I sætte tænderne i lækker mad fra spændende spisesteder i Odder by, ved kysten og de charmerende havnekajer, i de grønne bakker og på bondegårde. Kun et lille stykke derfra ligger nogle af Danmarks større attraktioner, fx NGSLET, LEGOLAND, ARoS, Horsens og storbyen Aarhus.

Der er altså enestående muligheder for at få masser af gode ferieminder sammen – også selv om vejret ikke altid er til eventyr under åben himmel.

Gør overnatning til en oplevelse