VisitOdder
Far og datter går hånd i hånd på Saksild Strand

De 5 mest børnevenlige strande ved Odderkysten

Odders strande er perfekte for børnefamilier. Det stille vand og blødeste sand gør nemlig Odderkysten helt ideel til en badeferie. Samtidig sikrer områdets strande høj kvalitet, sikkerhed og service. Hvad venter du på? Kom og byg sandslotte med os!

Her er vores top 5

Hvad er vigtigst for jer? Isbutikker? Legepladser? Livreddere, der holder øje med de yngste? Her er vores bud på de bedste sandstrande for børnefamilier.

Liste
Kort
Livreddere i livreddertårn på Saksild Strand

Saksild Strand

Saksild har det hele, og vi tør faktisk godt kalde den for Østjyllands bedste sandstrand og en af Danmarks mest børnevenlige. Stranden har flot hvidt sand og lyseblåt vand. I sommerferien er livreddertårnet bemandet af livreddere. Der er toiletbygning, spisesteder, isbutik og strandshops. Ved Saksild mangler ikke noget. Da det også er områdets travleste og tættest belagte strand, kan du med fordel kigge mod områdets mindre befærdede strande lige i nærheden, hvis du prioriterer fred og ro.

Rude Strand nær Saksild

Rude Strand

Kun 1 kilometer nord for Saksild Strand ligger Rude Strand, der på mange måder minder om Saksild. I Rude får du samme fine hvide sandstrand. På grund af høje skrænter ligger Rude i læ af vestenvinden. Her er gode faciliteter med toiletter, købmand og badebro. 

Badebroen ved Hølken Strand på en sommerdag

Hølken Strand

Lidt nord for Hou finder du Hølken Strand. Campingpladsen Odder Strand Camping ligger ned til vandet med indkøbs- og aktivitetsmuligheder som volleybane og legeplads. Der er en flot stor badebro og borde/bænkesæt, som alle kan bruge. 

Badegæster ved badebroen på Hou Strand

Hou Strand

Havnebyen Hou er mest kendt for sine færgeafgange til Tunø, men byen rummer også en flot sandstrand. Stranden ligger nær lystbådehavnen ned til Hou Strandcamping med mulighed for proviantering og toiletbesøg.

Stranden ved Revet på spidsen af Tunø

Tunøs strande

Den charmerende og bilfri ø Tunø har flere kilometers kyst med strande og dermed masser af plads til leg i sandet. En af de bedste strande ligger lige nord for havnen ved Tunø Teltplads. Her er spisesteder, toiletfaciliteter og legeplads i kort gåafstand.