Fjordlandet – herregårde og spændende gårdbutikker

Foto: Gert Kjeldal

Hyggelige landsbyer, smuk natur og imponerende bygningsværker opsummerer et nærmest overset område syd for Odder. Ud over en imponerende kulturhistorie vækker kreative sjæle og iværksættere de små byer til live med gallerier, specialforretninger og gårdbutikker.

Store naturoplevelser ved Horsens Fjord

Syd for Odder – og på nordsiden af en af Danmarks smukkeste fjorde – vil du opleve bløde bakker, kuperede skove med smukke udsigtspunkter og et fladt kystlandskab. Her ligger det, vi kalder for Fjordlandet med lettilgængelig natur, skiltede ruter og god adgang til fjorden.

Hovedgårdene formede området

På Odder-egnen kan du se mange gamle herregårde, hvis historie går adskillige hundrede år tilbage i tiden. Særligt i området ved Horsens Fjord er der en stor koncentration af godser og hovedgårde, hvis ejeres rigdom og behov for arbejdskraft har været en væsentlig faktor for områdets udvikling. Mange sagn og spændende historier relaterer sig til de tidligere ejere og de ofte voldsomme begivenheder, der har udspillet sig i de imponerende bygningsværker.

Lokale fødevarer, specialiteter og loppefund

De hyggelige landsbyer syd for Odder tiltrækker kreative ildsjæle og iværksættere, og landbrugene uden for byerne producerer og sælger fødevarer. Området bugner af gårdbutikker, små boder i vejsiden og specialforretninger. Kunstnere har åbne gallerier, og du kan gå på jagt efter antikviteter og loppefund. Vi guider dig til de små og store perler i området.

Lokale butikker i Fjordlandet

Liste
Kort