VisitOdder
Åkjær Gods og sø i haven

Fjordlandet – herregårde og spændende gårdbutikker

Hyggelige landsbyer, smuk natur og imponerende bygningsværker opsummerer et nærmest overset område syd for Odder. Ud over en imponerende kulturhistorie vækker kreative sjæle og iværksættere de små byer til live med gallerier, specialforretninger og gårdbutikker.

Store naturoplevelser ved Horsens Fjord

Syd for Odder – og på nordsiden af en af Danmarks smukkeste fjorde – vil du opleve bløde bakker, kuperede skove med smukke udsigtspunkter og et fladt kystlandskab. Her ligger det, vi kalder for Fjordlandet med lettilgængelig natur, skiltede ruter og god adgang til fjorden.

Mand på cykel ved udsigtshøjene ved Horsens Fjord

Udsigtshøjene ved Trustrup

Udsigt over Horsens Fjord fra Blakshøj i Uldrup Bakker

Sondrup og Uldrup Bakker

Sondrup Strand i Horsens Fjord

Sondrup Strand

Naturen ved Sondrup er imponerende.

Fra stranden har du udsigt til Alrø. Fra Sondrup Strand er der ikke langt til Sondrup Plantage, Sondrup Bakker og Uldrup Bakker – et smukt skovstykke med bakker, udsigtspunkter og ruter. Tæt herpå ligger også Trustrup Udsigtshøje, som er et besøg værd på vejen hjem.

Du kan følge ruter i skovene via VisitOdders digitale kort (Google Maps). Hvis I ønsker en overnatning på turen, anbefaler vi Sondrup B&B. Det ligger i ualmindeligt idylliske omgivelser i et gammelt bindingsværkshus midt i skoven. Større grupper kan sove i ægte Morten Korch-stil på en gammel gård hos Stenegegaard Kursuscenter B&B.

Halvøen Gyllingnæs ligger for enden af Horsens Fjord som en aflang spids, der strækker sig langt ind i fjorden. Fra kysten ved Gyllingnæs er der en flot udsigt over Kattegat og ind i fjorden og dens øer. Via VisitOdders digitale kort (Google Maps) kan du følge ruten rundt langs kysten.

Hvis du vil have flere oplevelser ved fjorden, anbefaler vi at cykle hele vejen rundt om fjorden ad en 52 kilometer lang rute. Via Cykelfærgen Alrø-Snaptun kan du krydse fjorden til den modsatte side. Turen går over byer, havne, skove, slotte, øer og hyggelige lystbådehavne. Du kan se ruten på VisitOdders digitale kort (Google Maps).

Hovedgårdene formede området

På Odder-egnen kan du se mange gamle herregårde, hvis historie går adskillige hundrede år tilbage i tiden. Særligt i området ved Horsens Fjord er der en stor koncentration af godser og hovedgårde, hvis ejeres rigdom og behov for arbejdskraft har været en væsentlig faktor for områdets udvikling. Mange sagn og spændende historier relaterer sig til de tidligere ejere og de ofte voldsomme begivenheder, der har udspillet sig i de imponerende bygningsværker.

Lokale fødevarer, specialiteter og loppefund

De hyggelige landsbyer syd for Odder tiltrækker kreative ildsjæle og iværksættere, og landbrugene uden for byerne producerer og sælger fødevarer. Området bugner af gårdbutikker, små boder i vejsiden og specialforretninger. Kunstnere har åbne gallerier, og du kan gå på jagt efter antikviteter og loppefund. Vi guider dig til de små og store perler i området.

Spejl i butikken hos Møllebo Antik ved Sondrup

Lokale butikker i Fjordlandet

Liste
Kort