VisitOdder
Lystbådehavnen i Norsminde

Norsminde - krabbefangst og lækre fiskefrikadeller

Den hyggelige lystbådehavn ved Norsminde Fjord er det perfekte mål for en dagsudflugt på en varm sommerdag. Først og fremmest på grund af de udsøgte spisesteder – uanset om du er til røget fisk eller gourmetmad på en historisk kro. Tag familien med, køb en is, eller gå en tur ved vandet.

Kulinariske oplevelser på havnen

Havnen ved Norsminde er ikke stor, men så snart solen kommer frem, myldrer det med liv. Langs kajen ligger Norsminde Fiskehus, hvor du kan sidde på terrassen og spise lækre fiskeanretninger eller nyde en kold forfriskning. Besøg også gerne den lille butik, hvor du ikke må snyde dig selv for at smage deres legendariske fiskefrikadeller!

Fiskehuset på Norsminde Havn set fra vandet

Fiskehuset på Norsminde Havn

På havnen ligger også en sværvægter inden for dansk gastronomi. Norsminde Kro byder både på et brasserie og Restaurant Près, en gourmet-restaurant på allerhøjeste niveau. Deres menu med 5 eller 8 retter, snacks, kaffe og sødt er en fest for sanserne og en smagsoplevelse af en anden verden.

Vin hældes på glas hos restauranten på Norsminde Kro

Norsminde Kro

Vidste du, at Norsminde Kros historie går helt tilbage til 1693? I dag er Norsminde Kro et af Danmarks gastronomiske højsæder. Råvarerne til Brasseriet og Restaurant Près fås ofte lokalt. Kødet kommer fra Solbjerg, fisken fra fjorden og bærrene fra egne marker. Blandt de lokale leverandører er Brandbygegaard og Øko Ged & Grønt.

Tag børnene med til Norsminde

Ved Norsminde er der flere steder, hvor man kan købe is og andre søde sager – blandt andet hos Norsminde Ishus ved kroen. Lad også børnene prøve kræfter med at fange krabber. Ved havnen er der en krabbebro, så bind madding om en pind, og se, om I kan skaffe krabbekød til familiens aftensmad. Her er det også muligt at låne en redningsvest.

På en vandretur rundt om Kysingnæs på sydsiden af fjorden kan poderne boltre sig i naturen og måske lege i det bløde strandsand.

Børn prøver at fange krabber på havnen i Norsminde

Den oversete fjord

Norsminde ligger, hvor Norsminde Fjord møder Kattegat via en sluse og et smalt indløb. Fjorden er ikke en af Danmarks mest kendte, men smuk er den ikke desto mindre. Norsminde Fjord er populær blandt kajakroere, og vi anbefaler også en cykeltur rundt om fjorden.

Spørgsmål og svar om Norsminde

Du kan sejle fra Kattegat til lystbådehavnen via indløbet til fjorden. Det er dog ikke muligt at komme gennem slusen og ind i selve fjorden. Sejlads i motordrevet fartøj er forbudt.

Selv om det er fristende at kaste snøren i vandet, er Norsminde Fjord fredet område i bunden af fjorden og i området ved næsset. Her er fiskeri derfor ikke tilladt. Store dele af indre fjord og området ved havnen er dog et yndet fiskested. Husk blot fisketegnet.

Nej, desværre. Du skal have egen kajak eller melde dig ind i Norsminde Kajakklub. Orienter dig om regler for færdsel på kajakklubbens hjemmeside.

Der er flere muligheder for at leje cykler, alt efter hvor det er nemmest for dig at hente og aflevere cyklerne igen.

Cykelsmeden i Odder og Saksild Strand Camping udlejer flere forskellige slags cykler. Kontakter du i god tid, har begge steder også børnecykler. I Saksild kan du desuden leje elcykler.

Både Norsminde Kro og Fiskehuset har handicapvenlig indretning og adgang. Langs kajen og på parkeringspladsen ved Fiskehuset er der ral. Øst for Fiskehuset ude omkring Kysingnæs er der græsplæne med trampesti.

Det kan du opleve ved Norsminde

Liste
Kort