VisitOdder
Springvand på Torvet i Odder

Odder - Danmarks største landsby

Byen Odder rummer lidt af det hele. Fra spændende attraktioner og udsøgte spisesteder til et godt udvalg af shopping-muligheder og overnatningssteder. Alligevel er den ikke større, end at den landlige hygge og nærhed består.

Handelsbyen der aldrig blev købstad

Med godt og vel 12.000 indbyggere er Odder langtfra nogen metropol, men med et stort opland af mindre landsbyer rummer den alligevel et stort udbud af butikker, cafeer og oplevelser for enhver smag. Den relative nærhed til store byer som Aarhus og Horsens giver et moderne præg i en by, som ellers er kendetegnet ved en landlig og næstekærlig stemning og atmosfære.

Vi glæder os til at tage imod dig!

Shopping på Rosensgade i Odder

Vidste du, at et af Danmarks største og mest populære Kvickly-supermarkeder ligger i Odder? I Kvickly kan du købe dagligvarer, mode og interiør, kigge på kunst i Balkon Galleriet eller snuppe et økologisk måltid mad hos Folkebistroen.

Medarbejder står med kasse med frugt og grønt i Kvickly Odder

Kvickly Odder

Byens små oaser

Som i mange andre byer er torvene byens naturlige samlingspunkter. På Torvet summer det altid af liv. Her holder handelsstandsforeningen Køb Odder mange arrangementer i løbet af året.

På Polititorvet ligger det smukke gamle ting- og arresthus, som i dag er indrettet som spisested med udeservering. Foran på torvet kan børnene pjaske i springvandet eller lege ved den rislende bæk. Men pas på – der lurer en trold under broen!

Besøg byens traditionsrige museum

Et lille stykke fra gågaden ligger Odder Museum i byens gamle bydel og idylliske omgivelser med den gamle damp- og vandmølle som centrum. Museet gør dig klogere på lokalhistorien med spændende udstillinger. Kig dig omkring i møllen, hvor tiden har stået stille, siden produktionen stoppede i 1955.

Naturen venter lige om hjørnet

Ved Odder Museum ligger den hyggelige Mølleparken. Lige bag museets hovedbygning og lokalarkivets bindingsværkshus finder du en lille dam i parken og en legeplads. Mens børnene leger, kan du sidde i den grønne oase, lytte til det rislende vand i Odder Å og studere de mange ænder.

Lige syd for Odder finder du et stort sammenhængende stykke skov, der egner sig godt til vandreture. I det smukke Vejlskoven føler du faktisk, at du er langt væk fra byens liv. I Rathlousdal Skov ligger en gammel herregård og en vaskeægte bjørnegrotte, der er vældig populær hos børn.

Her kan du overnatte i Odder

Piger får servering på terrassen hos Montra Odder Parkhotel

Montra Odder Parkhotel