Torvet i Odder

Odder - Danmarks største landsby

Foto: Jannik Iversen

Byen Odder rummer lidt af det hele. Fra spændende attraktioner og udsøgte spisesteder til et godt udvalg af shopping-muligheder og overnatningssteder. Alligevel er den ikke større, end at den landlige hygge og nærhed består.

Handelsbyen der aldrig blev købstad

Med godt og vel 12.000 indbyggere er Odder langtfra nogen metropol, men med et stort opland af mindre landsbyer rummer den alligevel et stort udbud af butikker, cafeer og oplevelser for enhver smag. Den relative nærhed til store byer som Aarhus og Horsens giver et moderne præg i en by, som ellers er kendetegnet ved en landlig og næstekærlig stemning og atmosfære.

Vi glæder os til at tage imod dig!

Her kan du shoppe i Odder

Odder har en bymidte, der kan måle sig med langt større byer. På gågaden Rosensgade kan du shoppe amok i moderne specialforretninger og modebutikker.

KYSTHUSET

Mos Mosh, Stine Goya, Lolly’s Laundry, Neo Noir, Rabens Saloner, Billi bi, Bruuns Bazaar, Co’couture, Munthe, Second Female, Five Units, Gai+Lisva, Dea Kudibal, Project A.J.117, Philip Hog og Markberg,… er blot nogle af de mange mærker, du finder hos KYSTHUSET. KYSTHUSET er en stor priv...

Blas Kaffe og The

Besøg Odders hyggeligste butik: Blas Kaffe & The, der bugner af spændende og lækre specialiteter og gaveidéer. Det første, der møder dig, er den fantastiske duft af nymalet kaffe og friske teer. – Selve indretningen leder tankerne hen imod den gode, gammeldags købmandsforretning, hvor g...

MR Lønskov

Herrebutikken Mr Lønskov i Odder er en sikker vinder, når du mangler nyt til garderoben.  Ikke alene er personalet et af de absolut venligste i landet - de er også branddygtige til at klæde kunderne på til enhver lejlighed. At finde frem til lige præcis den stil og størrelse, der gør di...

Vidste du, at et af Danmarks største og mest populære Kvickly-supermarkeder ligger i Odder? I Kvickly kan du købe dagligvarer, mode og interiør, kigge på kunst i Balkon Galleriet eller snuppe et økologisk måltid mad hos Green Vibe Burger Bistro.

Kvickly Odder

Foto: Dennis Aul Dahm

Byens små oaser

Som i mange andre byer er torvene byens naturlige samlingspunkter. På Torvet summer det altid af liv. Her holder handelsstandsforeningen Køb Odder mange arrangementer i løbet af året – blandt andet i forbindelse med byens største årlige begivenhed, Odder Byfest, hvor hele byen er i feststemning den første weekend i august.

På Polititorvet ligger det smukke gamle ting- og arresthus, som i dag er indrettet som spisested med udeservering. Foran på torvet kan børnene pjaske i springvandet eller lege ved den rislende bæk. Men pas på – der lurer en trold under broen!

Odder Byfest

Centralhotellet

Centralhotellet har mange typiske træk fra jugendstilen og minder meget om Hotel Royal i Århus. Derfor er rygtet at det også er de to arkitekter fra det flotte hotel i Århus, der står bag det altdominerende hotel på torvet i Odder. Dele af udsmykningen fra det gamle hotel kan endnu ses i ...

Det gamle Ting- og arresthus

Opført i senklassicistisk i 1854 af arkitekt C.G.F. Thielemann, som også stod bag den nye hovedbygning på Vilhelmsborg, Katedralskolen i Ribe og rådhuset i Århus (idag Kvindemuseet). Tinghuset blev udvidet i 1918 og fungerede sidenhen også som politistation. I 2012/13 blev bygningen g...

Besøg byens traditionsrige museum

Et lille stykke fra gågaden ligger Odder Museum i byens gamle bydel og idylliske omgivelser med den gamle damp- og vandmølle som centrum. Museet gør dig klogere på lokalhistorien med spændende udstillinger. Kig dig omkring i møllen, hvor tiden har stået stille, siden produktionen stoppede i 1955.

Odder Museum

Foto: Odder Museum

Bliv klogere på Odders historie (kommer snart)

Foto: Odder Kommune

Naturen venter lige om hjørnet

Ved Odder Museum ligger den hyggelige Mølleparken. Lige bag museets hovedbygning og lokalarkivets bindingsværkshus finder du en lille dam i parken og en legeplads. Mens børnene leger, kan du sidde i den grønne oase, lytte til det rislende vand i Odder Å og studere de mange ænder.

Lige syd for Odder finder du et stort sammenhængende stykke skov, der egner sig godt til vandreture. I det smukke Vejlskoven føler du faktisk, at du er langt væk fra byens liv. I Rathlousdal Skov ligger en gammel herregård og en vaskeægte bjørnegrotte, der er vældig populær hos børn.

Her kan du overnatte i Odder

Montra Odder Parkhotel

Foto: Montra Odder Parkhotel