Pige leger i sandet på Saksild Strand

Saksild - meget mere end østkystens bedste strand

Saksild hører til landets bedste strande. Den er lavvandet, har ingen strøm og ingen sten, hvilket gør den ekstremt børnevenlig. Vi kan godt forstå, at sandstranden lokker dig hertil, men Saksild-området byder på meget mere end bare det.

Danmarks ældste minigolfbane lige ved sommerhuset

Midt mellem områdets feriehuse ligger en populær aktivitet for børn og barnlige sjæle. Områdets minigolfbane emmer af historie og aktivitet. Det er nemlig Danmarks ældste. En sjov og hyggelig leg for hele familien at dyste på den gamle bane.

I caféen kan stedets populære is eller lidt søde sager gøre det ud som belønning (eller måske trøstepræmie) efter opgøret. I sommerperioden arrangeres der af og til koncerter og andre begivenheder, så du kan være stensikker på, at der summer af liv.

Indgangen til minigolfbanen ved Saksild Strand

Overnat i feriehus og få det hele med

Langs med stranden ligger et bredt tæppe af kystnære feriehuse – få skridt fra det hvide sand, men alligevel i et roligt område afskærmet fra stranden og præget af fuglefløjt og duften af grill. Indkøbsmuligheder og spisesteder er kun en kort gåtur væk, og området egner sig særdeles godt til vandreture i naturen.

Der er hundredvis af sommerhuse til leje ved Saksild Strand og de nærliggende strande Rude Strand og Dyngby Strand. Vi anbefaler, at du tjekker dem ud.

Feriepartner Odder-Juelsminde

Indkøbsmuligheder lige ved døren

Spisesteder, strandshops, is, brød og specialforretninger. Saksild byder på lidt af hvert. Og skulle du alligevel mangle det perfekte outfit eller den helt rigtige avocado, så ligger Saksild kun 10 kilometer fra handelsbyen Odder og 20 kilometer fra Aarhus.

Stribevis af oplevelser i nærheden

Indrømmet – Saksild er ikke verdens største by. Selv om der er skønt i Saksild, er det også værd at opleve noget af alt det skønne i nærområdet. Ved Saksild er der et langt stykke af uafbrudt strand, som går hele vejen til Hou (8 km). Flere Blå Flag-strande er et besøg værd, og i byen Hou er den maritime stemning ved lystbådehavnen et must. Odders attraktioner og byliv eller skønne gårdbutikker og spisesteder på landet er der heller ikke langt til.

Spørgsmål og svar om Saksild

Hvad betyder det, når en strand har blåt flag?

Blå Flag er en international miljømærkningsordning og din garanti for kvalitet. Blå Flag-strande er kendetegnet ved at have høj badevandskvalitet, og generelt gøre en stor indsats for miljø, faciliteter og service.

Du må ikke køre i bil på stranden, og hunde skal være i snor på Blå Flag-strande i sommerhalvåret fra 1. april til og med 30. september. Resten af året kan du slippe hunden løs på stranden, så længe den ikke forvolder andre utryghed.

Må jeg køre i bil på stranden?

Nej, det er strengt forbudt at køre på stranden. Ved Odderkysten kan du parkere i nærheden af alle strande.

Må jeg have hunden med på stranden?

I sommerhalvåret fra 1. april til og med 30. september må hunde ikke være på den del af stranden, som er omfattet af Blå Flag-ordningen. Du må dog gerne lufte hunden og passere igennem et Blå Flag-område, hvis hunden er i snor, og du opholder dig i den bagerste del af stranden. Resten af året kan du slippe hunden løs på stranden, så længe den ikke forvolder andre utryghed. Dele af Odderkysten er ikke omfattet af Blå Flag-ordningen. Spørg derfor butikker eller campingpladser i området, nøjagtig hvor I må opholde jer med hund.

Hvor kan jeg parkere, når jeg skal på stranden?

Du finder en stor parkeringsplads ved Trekanten – området hvor du finder Saksild Strands butikker og spisesteder. Pladsen ligger kun et stenkast fra stranden.

Hvor kan jeg overnatte ved Saksild?

Saksild Strand Camping har en god placering lige ved stranden. Det samme har flere andre campingpladser langs Odderkysten. Ved den nærliggende Rude Strand kan du bo i ferielejlighed eller værelse hos Rude Hougaard, og nogle få kilometer fra kysten ligger Sejersminde B&B. Er du mere til luksus, ligger Norsminde Kro ikke langt mod nord, og der er heller ikke langt til Odder, hvor du kan bo på Montra Odder Parkhotel.

Oplevelser ved Saksild

Liste
Kort