VisitOdder
Havkajak ved indløbet til Norsminde Fjord

Skønne stunder i havkajak ved Odderkysten

To smukke fjorde og det rolige vand gør Odder ideel for udflugter til vands – kano eller kajak. Kysten kalder på dig her i det blå Østjylland.

Hyggelige kajakture langs østkystens bedste strande

Odderkystens strande er kendt som magneter for solhungrende badegæster, og når man ligger der på stranden, er det ikke ualmindeligt at opleve kajakker komme blæsende forbi ude på havet. Området er nemlig hjemsted for adskillige ro- og kajakklubber i både Saksild, Norsminde og Hou – og det med god grund.

Mand i kajak ved Odderkysten

Sejl mellem øerne i Horsens Fjord

En af Danmarks smukkeste fjorde er den ved Horsens. Det bliver ikke meget flottere end at sno sig rundt om fjordens idylliske øer Alrø, Hjarnø og Vorsø, mens du beundrer bådene og de mange færger, der sejler i området. Vi anbefaler en tur rundt om fjorden og dens varierede landskab. Et særlig godt område er Alrø Bugt, der ligger i læ for vinden, afskærmet ved dæmningen til Alrø.

Haps en fiskefrikadelle

Ved den populære havn Norsminde ligger indgangen til en lille fjord, hvor du kan være i fred. Norsminde Fjord er nemlig et vildtreservat, hvor der lever mange trækfugle, og motoriseret sejlads er forbudt. Derfor kan du ro i kajak helt uforstyrret.

Før eller efter turen anbefaler vi, at du nyder den maritime stemning ved havnen – eventuelt krydret med en is eller et måltid hos Fiskehuset eller Norsminde Kro.

Mand i kajak ved Norsminde om vinteren

Turen går til Norsminde

Ruter i kano og kajak

På VisitOdders digitale kort (Google Maps) kan du se forslag til ruter i kano og kajak. Her fremgår også isætnings- og opsamlingssteder. Du har ligeledes mulighed for at downloade ruterne som gpx-fil til din telefon her på siden.