VisitOdder
Mountainbike-rytter på trail i Bisgaardskoven i Odder
Trail i Bisgaardskoven

Drøn derudad på mountainbike i Odder

Mountainbike er populært som aldrig før. En actionfyldt tur i skovens smukke natur giver et adrenalinrus uden lige, men er samtidig en afslappende oplevelse for sjælen. På Odder-egnen kan du køre flere MTB-spor – fx de bynære ruter i Bisgaardskoven i Odder. Her er vores guide.

Byens nyanlagte MTB-spor

I den nordlige udkant af Odder – et lille stykke fra bymidten – ligger et lille, men teknisk krævende spor i Bisgaardskoven. Den 2,5 kilometer lange rute snor sig gennem den lille skov med et udfordrende terræn.

Mountainbikesporet i Bisgaardskoven

Østjyllands MTB-perler

I skovene ved kysten mellem Odder og Aarhus ligger en af landets mest populære ruter. 25 kilometers kystnært spor i skovene fra Fløjstrup Skov nord for Norsminde og hele vejen ind til Aarhus. Ruten har mange sektioner af forskellig karakter, så der venter mange oplevelser på mudrede nedkørsler og krævende opstigninger.

Syd for Horsens finder du dejlige Bjerge Skov, som er et yderst velbesøgt område. Her finder du både spor for begyndere og øvede.

Det blå spor for begyndere er ca. 7 km langt og løber primært på bredere skovstier. Det sorte spor er 10 km og for de øvede. Det består primært af singletracks og byder på en hel del bakker og stejle nedkørsler.

Er mountainbike nyt for dig?

Mountainbike kan være en udfordrende sport, der hurtigt kan give skader, hvis du ikke har styr på teknikken. Derfor er det en god idé at kontakte den lokale mountainbikeklub, som kan vejlede i sikkerhed, køre med dig på de første ture og give værdifuld sparring om valg af udstyr. I Odder hedder den lokale mountainbikeklub OFC Mountain Bike Klub. De står klar til at byde dig velkommen i fællesskabet.

I Odder er der to cykelforretninger med værksted, hvor personlig betjening og service er på et meget højt niveau. Både Cykelsmeden og Tandhjulet er klar til at byde dig velkommen i butikken og vejlede dig om alt fra valg af cykel til vedligeholdelse og sikkerhedsudstyr.

  • Vis hensyn, når du cykler i skoven
  • Vis hensyn til andre skovgæster
  • Kør kun på skovveje og brede stier
  • Kør kun på afmærkede ruter
  • Sæt farten ned, når du nærmer dig andre skovgæster
  • Vær opmærksom på, om andre har opdaget dig
  • Undgå at køre på ridestier og vandrestier
  • Kør med omtanke

Lej mountainbike hos Cykelsmeden i Odder