Mountainbike i Bisgaardskoven

Drøn derudad på mountainbike i Odder

Foto: Jesper Rais

Mountainbike er populært som aldrig før. En actionfyldt tur i skovens smukke natur giver et adrenalinrus uden lige, men er samtidig en afslappende oplevelse for sjælen. På Odder-egnen kan du køre flere MTB-spor – fx de bynære ruter i Bisgaardskoven i Odder. Her er vores guide.

Byens nyanlagte MTB-spor

I den nordlige udkant af Odder – et lille stykke fra bymidten – ligger et lille, men teknisk krævende spor i Bisgaardskoven. Den 2,5 kilometer lange rute snor sig gennem den lille skov med et udfordrende terræn.

Mountainbikesporet i Bisgaardskoven

Foto: Jesper Rais

Østjyllands MTB-perler

I skovene ved kysten mellem Odder og Aarhus ligger en af landets mest populære ruter. 25 kilometers kystnært spor i skovene fra Fløjstrup Skov nord for Norsminde og hele vejen ind til Aarhus. Ruten har mange sektioner af forskellig karakter, så der venter mange oplevelser på mudrede nedkørsler og krævende opstigninger.

Syd for Horsens finder du dejlige Bjerge Skov, som er et yderst velbesøgt område. Her finder du både spor for begyndere og øvede.

Det blå spor for begyndere er ca. 7 km langt og løber primært på bredere skovstier. Det sorte spor er 10 km og for de øvede. Det består primært af singletracks og byder på en hel del bakker og stejle nedkørsler.

Mountainbike rute

Den meget populære rute i skovene mellem Fløjstrup og Århus har eksisteret siden midt i 1990´erne og undergik en større reetablering i 2005. Dette arb...

Se ruten ved Marselis-skovene på kort

Mountainbikerute i Bjerre Skov

Kombiner smukke naturoplevelser med udfordrende ruter på to hjul. Bjerre Skovs kuperede terræn er ideelt for mountainbike, og derfor er der blevet anl...

Se ruten ved Bjerge Skov på Strava

Lej mountainbike hos Cykelsmeden i Odder

Foto: Jesper Rais