Vandreruter med wow-faktor

Foto: Dennis Plougmann

Uanset om du foretrækker at gå langs kysten, i skovene eller ad ruter i byen, har Odder den helt rigtige rute for dig. Få et overblik her på siden.

Nyt: Begiv dig ud på Banestien Horsens-Odder

Foto: Melissa Villumsen

Nyd naturen langs det blå hav

Odderkysten består af hele 70 kilometer kyststrækning, der venter på at blive udforsket af eventyrlystne naturelskere. Prøv fx at gå fra Hou til Saksild på det 8 kilometer lange stykke af uafbrudt sandstrand. En fryd for øjet, skulle vi hilse og sige. Eller den handicapvenlige Kyststien ved Hou.

På den bilfri ø Tunø kan du gå den 8 kilometer lange tur rundt ved kysten med et skattekort i hånden. Klarer du strabadserne og løser opgaverne rundt på øen, får du en medalje som evigt minde om din bedrift.

Vi anbefaler også en vandretur rundt om halvøen Gyllingnæs ved porten til Horsens Fjord.

Gå Tunø rundt og få en medalje

Foto: Impuls Film

Kyststien ved Hou

Foto: Jens Hasse

Hjertestien ved Saksild

Foto: VisitOdder

Fordyb dig i områdets mange skove

Kom langt væk fra hverdagens stress og jag og helt ned i gear i Odders mange mindre skove. Et stenkast fra Odder ligger flere skove med ruter, der kan udforskes. I Rathlousdal Skov kan du fx se en smuk gammel herregård og en bjørnegrotte, der er resterne fra en gammel zoologisk have.

Ved Sondrup kan du opleve et smukt kuperet landskab dækket af skov. Ved Sondrup Plantage og Sondrup/Uldrup Bakker fører flere udsigtspunkter og ruter dig gennem det imponerende sceneri. Desuden giver Udsigtshøjene ved Trustrup et storslået view over fjorden.

Følg ruter i skovene via VisitOdders digitale kort (Google Maps)

Foto: VisitOdder

Sondrup Uldrup Bakker

Foto: Dennis Plougmann

Trustrup Udsigtshøje

Foto: Karen Heslinga

Studér kunst og kulturhistorie på byens ruter

Den gamle handelsby Odder har flere interessante ruter, der tager dig igennem byens grønne naturområder, forbi spændende bygningsværker og seværdige kunstværker.

Hjertestien i Odder går gennem byens små oaser, på tværs af byens pulserende centrum og over kulturelle og kulturhistoriske højdepunkter. Ruten giver et godt indblik i byen Odder, og hvis du kun har en enkelt dag i byen, kan du roligt følge Hjerteforeningens rute.

Kan vi friste med en vandretur for dig, der er interesseret i kunst? Odders kunstrute sender dig forbi hele 19 kunstværker af vidt forskellig karakter af etablerede og anerkendte kunstnere. Alle værker er i rimelig gåafstand fra bymidten.

Kunsttur i Odder

Tag på kunsttur i Odder og oplev de mange kunstværker rundt omkring i midtbyen.

Hjertestien i Odder

Stien starter ved broen over Odder Å ved Åparkeringen og følger så vidt muligt åen Stien består af 2 sløjfer, en østlig på ca. 3.6 km og en vestlig på...

Odder - Danmarks største landsby

Byen Odder rummer lidt af det hele. Fra spændende attraktioner og udsøgte spisesteder til et godt udvalg af shopping-muligheder og overnatningssteder....

Ridesti ved Odder Vest

Oplev det varierede og naturskønne område ved skov, mark og bæk på den 4,4 km lange sti. Stien ligger i den vestlige del af Odder, i Bendixminde, og e...

Følg ruterne via VisitOdders digitale kort (Google Maps)

Foto: VisitOdder

Udforsk Odders natur på en guidet vandring

Tag med kompetent guide på vandretur op oplev det varierede og betagende landskab i området. Turene inkluderer spisning i det fri og masser af hyggelig stemning. 

Odder Vandring og Outdoor

Foto: Odder Vandring og Outdoor