VisitOdder
Familie går på sti på Tunø på en sommerdag

Vandreruter med wow-faktor

Uanset om du foretrækker at gå langs kysten, i skovene eller ad ruter i byen, har Odder den helt rigtige rute for dig. Få et overblik her på siden.

Nyd naturen langs det blå hav

Odderkysten består af hele 70 kilometer kyststrækning, der venter på at blive udforsket af eventyrlystne naturelskere. Prøv fx at gå fra Hou til Saksild på det 8 kilometer lange stykke af uafbrudt sandstrand. En fryd for øjet, skulle vi hilse og sige. Eller den handicapvenlige Kyststien ved Hou.

På den bilfri ø Tunø kan du gå den 8 kilometer lange tur rundt ved kysten med et skattekort i hånden. Klarer du strabadserne og løser opgaverne rundt på øen, får du en medalje som evigt minde om din bedrift.

Vi anbefaler også en vandretur rundt om halvøen Gyllingnæs ved porten til Horsens Fjord.

Gå Tunø rundt og få en medalje

Vandring på Kyststien ved Hou

Kyststien ved Hou

Hybenbuske i sommerhusområde ved Odder

Hjertestien ved Saksild

Fordyb dig i områdets mange skove

Kom langt væk fra hverdagens stress og jag og helt ned i gear i Odders mange mindre skove. Et stenkast fra Odder ligger flere skove med ruter, der kan udforskes. I Rathlousdal Skov kan du fx se en smuk gammel herregård og en bjørnegrotte, der er resterne fra en gammel zoologisk have.

Ved Sondrup kan du opleve et smukt kuperet landskab dækket af skov. Ved Sondrup Plantage og Sondrup/Uldrup Bakker fører flere udsigtspunkter og ruter dig gennem det imponerende sceneri. Desuden giver Udsigtshøjene ved Trustrup et storslået view over fjorden.

Studér kunst og kulturhistorie på byens ruter

Den gamle handelsby Odder har flere interessante ruter, der tager dig igennem byens grønne naturområder, forbi spændende bygningsværker og seværdige kunstværker.

Hjertestien i Odder går gennem byens små oaser, på tværs af byens pulserende centrum og over kulturelle og kulturhistoriske højdepunkter. Ruten giver et godt indblik i byen Odder, og hvis du kun har en enkelt dag i byen, kan du roligt følge Hjerteforeningens rute.

Kan vi friste med en vandretur for dig, der er interesseret i kunst? Odders kunstrute sender dig forbi hele 19 kunstværker af vidt forskellig karakter af etablerede og anerkendte kunstnere. Alle værker er i rimelig gåafstand fra bymidten.