VisitOdder
Tunø

Den bilfri ø Tunø er for alle i familien

Her får du alt, hvad der er værd at vide om øen Tunø. Fede tips til aktiviteter og oplevelser i by og natur samt de bedste steder at spise og overnatte.

Tunø

Med en smuk historie og vidunderlig stemning er det noget ganske særligt at tilbringe tid sammen på magiske Tunø. Især øens frodige natur er et sikkert hit for alle i familien og viser Danmark fra sin bedste side. Udforsk alt fra stejle klinter, der rejser sig fra havet, bløde sandstrande og gadekær til nåletræer, udsøgte grøntsager og sjældne fugle. Tunø har det hele.

Lillebitte krydstogt med store oplevelser

Tunø bliver en del af Verdens Mindste Krydstogt – en unik tredages all inclusive-oplevelse. Skriv dig op til at få besked, når der er nyt om turen.

Kom sikkert på ø-getaway med Tunøfærgen

Lige ud for Odderkysten ligger den lille ø Tunø, som du kommer til med Tunøfærgen.

Sæt roligt bilen på havnen i Hou, før du hopper på færgen. En væsentlig årsag til øens atmosfære er nemlig, at den er bilfri. Traktorer af alle slags, scootere og cykler er Tunøs eneste transportmidler.

Sejladsen tager en time, og undervejs kan du være heldig at spotte spættede sæler og marsvin i farvandet omkring Tunø.

Før turen går retur til fastlandet, kan børnene hygge sig på den store legeplads og fange krabber ved havnen.

Gå efter skatten og en gratis Tunø-medalje

Hvordan får man børn til at stå tidligt op og gå en lang tur? Man sender dem på skattejagt rundt om Tunø!

Derefter venter den eftertragtede Tunø-medalje hos Tunø Købmandsgård, hvor du også kan købe noget at spise eller tanke vand op til vandreturen. I sommerhalvåret kan du også fylde picnickurven ude på ruten med naturens snacks fra æbletræer, hyben- og brombærkrat.

Gå Tunø rundt og få en medalje

Skilt ved indgangen til Tunø Købmandsgård

Tunø Købmandsgård

Vidste du, at du kan gå øen rundt (8,3 km) på ca. 2-3 timer?

Familien får frokost på Mejeriet på Tunø

Skattejagt på Tunø - The Movie

Tunø er et lille naturparadis

Vidste du ...

at man inden 1. juni kan plukke strandkål og skovløg (minder om forårsløg) på Tunø og bruge dem i sin mad? Kernerne fra skovløg kan man lægge i saltlage – og herefter kan man fx bruge dem oven på sin æggemad. Og der er massevis af skovløg på Tunø – ja, de findes faktisk efterhånden overalt.

Her kan du få en (udsøgt) bid mad

Især i sommerhalvåret er der liv og aktivitet på øen. Grøntsagsboder byder på nye kartofler, sprøde grønne asparges og friske gulerødder. Desuden holder havnens og byens spisesteder længe åbent. Kommer du om vinteren, skal du være opmærksom på ændrede åbningstider.

Smoerrebroed tunoe mejeriet

Mejeriet Tunø

Pige bærer tallerken med fiskefrikadeller ved Tunø Røgeri & Restaurant

Tunø Røgeri

Ole Gyring Nieben og Hanne Bagh: "Det var i sandhed en magisk sommer på Tunø. Vi elskede hver en bid af det hele og ser allerede frem til et gensyn med marsvinene og rørhøgene og alle de andre til næste år."

Tunø i små firkanter

#JegGikTunøRundt

 

Godt at vide