Den bilfri ø Tunø er for alle i familien

Foto: Dennis Plougmann

Her får du alt, hvad der er værd at vide om øen Tunø. Fede tips til aktiviteter og oplevelser i by og natur samt de bedste steder at spise og overnatte.

Tunø

Med en smuk historie og vidunderlig stemning er det noget ganske særligt at tilbringe tid sammen på magiske Tunø. Især øens frodige natur er et sikkert hit for alle i familien og viser Danmark fra sin bedste side. Udforsk alt fra stejle klinter, der rejser sig fra havet, bløde sandstrande og gadekær til nåletræer, udsøgte grøntsager og sjældne fugle. Tunø har det hele.

Lillebitte krydstogt med store oplevelser

Tunø bliver en del af Verdens Mindste Krydstogt – en unik tredages all inclusive-oplevelse. Skriv dig op til at få besked, når der er nyt om turen.

Kom sikkert på ø-getaway med Tunøfærgen

Lige ud for Odderkysten ligger den lille ø Tunø, som du kommer til med Tunøfærgen.

Sæt roligt bilen på havnen i Hou, før du hopper på færgen. En væsentlig årsag til øens atmosfære er nemlig, at den er bilfri. Traktorer af alle slags, scootere og cykler er Tunøs eneste transportmidler.

Sejladsen tager en time, og undervejs kan du være heldig at spotte spættede sæler og marsvin i farvandet omkring Tunø.

Før turen går retur til fastlandet, kan børnene hygge sig på den store legeplads og fange krabber ved havnen.

Daglige afgange

Find ledige færgebilletter nu

Traxa - kom nemt rundt

Book en tur på ladet af en traktor.

Gå efter skatten og en gratis Tunø-medalje

Hvordan får man børn til at stå tidligt op og gå en lang tur? Man sender dem på skattejagt rundt om Tunø!

Derefter venter den eftertragtede Tunø-medalje hos Tunø Købmandsgård, hvor du også kan købe noget at spise eller tanke vand op til vandreturen. I sommerhalvåret kan du også fylde picnickurven ude på ruten med naturens snacks fra æbletræer, hyben- og brombærkrat.

Gå Tunø rundt og få en medalje

Foto: Impuls Film

Tunø Købmandsgård

Foto: Tunø Købmandsgård
Vidste du, at du kan gå øen rundt (8,3 km) på ca. 2-3 timer?

Skattejagt på Tunø - The Movie

Foto: Dennis Plougmann

Tunø er et lille naturparadis

10 fede - og alternative - oplevelser på Tunø

Vi har samlet de bedste oplevelser på Tunø, og vi tør godt love, at der er lidt for enhver smag.

Tunø har fået sit tilnavn Tvillingeøen efter de to bakkede områder Bjerget og Møllebakken, som i stenalderen var adskilt af et havdækket sund, men i dag er dækket af skov og mose.

Galleri Eggertart

Nye spændende kunstnere hvert år. I den hyggelige havecafé kan du bl.a. nyde galleriets håndbryggede øl, lækre iskaffe og dagens kage.

Personlige fortællinger fra en Tunbo

Kom helt tæt på ø-livet og de gode historier med Tunøguiden, Hanne Thaysen, som viser dig rundt i øens alsidige natur med traktor og på gåben.

Guidet heldagstur på Tunø

Foto: Odder Kommune

Vidste du ...

at man inden 1. juni kan plukke strandkål og skovløg (minder om forårsløg) på Tunø og bruge dem i sin mad? Kernerne fra skovløg kan man lægge i saltlage – og herefter kan man fx bruge dem oven på sin æggemad. Og der er massevis af skovløg på Tunø – ja, de findes faktisk efterhånden overalt.

Her kan du få en (udsøgt) bid mad

Især i sommerhalvåret er der liv og aktivitet på øen. Grøntsagsboder byder på nye kartofler, sprøde grønne asparges og friske gulerødder. Desuden holder havnens og byens spisesteder længe åbent. Kommer du om vinteren, skal du være opmærksom på ændrede åbningstider.

Mejeriet Tunø

Foto: Dennis Plougmann

Tunø Røgeri

Foto: Tunø Røgeri
Ole Gyring Nieben og Hanne Bagh: "Det var i sandhed en magisk sommer på Tunø. Vi elskede hver en bid af det hele og ser allerede frem til et gensyn med marsvinene og rørhøgene og alle de andre til næste år."

Bliv nogle dage, og få det hele med

Bliver du forelsket i den skønne ø-stemning, anbefaler vi at overnatte hos fx Mejeriet Tunø, i feriehus, telt, shelter eller campinghytte.

Fra mejeri til badehotel

Mejeriet Tunø er som forvandlet, efter at stedets nye ejere har omdannet øens gamle mejeri til en overdådig hoteloplevelse med restaurant og bar.

Ægte dansk hygge i feriehus

Book et sommerhus på Tunø gennem Feriepartner Odder-Juelsminde. Husene ligger i området tæt på havnen og i området Stenkalven på nordsiden af øen.

Bo i telt ved havnen

Direkte ned til en pragtfuld badestrand ligger Tunø Teltplads, hvor du også finder en toiletbygning med bruserum samt køkken.

Tunø i små firkanter

#JegGikTunøRundt