VisitOdder
Sejlbåde på række ved lystbådehavnen i Hou

Lystbådehavne ved Odder

Flere fritidshavne byder hver især på gode faciliteter, lækre spisesteder og vidunderlig stemning med masser af liv på havnen. Når du er lystsejler og overnatter i egen båd ved Odderkysten, er du aldrig langt fra skønne oplevelser i nærheden.

Sejlerliv i det blå Østjylland

Det østjyske farvand i Kattegat egner sig perfekt til sejlads, og fritidshavnene i området ligger som perler på en snor. Her er Odderkystens tre populære lystbådehavne. Flere fritidshavne byder hver især på gode faciliteter, lækre spisesteder og vidunderlig stemning med masser af liv på havnen.

Når du er lystsejler og overnatter i egen båd ved Odderkysten, er du aldrig langt fra skønne oplevelser i nærheden.

Børn fisker ved havnen på Tunø

Hou - moderne havn med topfaciliteter

Færgebyen Hou byder på områdets største lystbådehavn. Bag byens historiske bådeværft ligger havnen, der rummer alle de faciliteter, man kan ønske sig. Havnens brugere kan glæde sig over en stor servicebygning med toilet- og badefaciliteter, vaske- og tørrerum. Udenfor er der grill og en stor flot legeplads til børnene.

Ved havnen ligger Dagli' Brugsen Hou, hvor du kan få dagligvarer og det, du står og mangler, og ikke langt derfra Hou Mesterslagter, der har et stort udvalg af lækkert kød til grillen og færdigretter. Der er også en café og en kiosk på havnen.

Her er også en flot sandstrand og den fine vandrerute Kyststien. Desuden ligger en af Danmarks mest tilgængelige svømmehaller, Vandhalla, kun et stykke fra havnen.

Sejlbåd forlader havnen i Hou

Hou Havn

Bådebyggeri på havnen i Hou

Turen går til Hou

Pige ringer med klokke til Hou Drop til Hou Havnefest

Hou Havnefest

Norsminde - lille og intim, men enormt hyggelig

Ved indløbet til Norsminde Fjord ligger en charmerende lystbådehavn. Havnen er ikke stor – ej heller er byen – men om sommeren summer det af liv, og der er bad, toilet, slæbested, internet, grill m.m.

Ved havnen ligger spisestedet Fiskehuset med terrasse ud til vandet. Deres berømte fiskefrikadeller er et must! Her ligger også en af Østjyllands gastronomiske sværvægtere, Norsminde Kro, der både byder på en gourmet-restaurant, et brasserie og en isbutik i sommervarmen.

Havnen i Norsminde med vue til Norsminde Kro

Norsminde Havn

Terrassen i solskin hos Norsminde Kro

Turen går til Norsminde

Tunø - idyllisk ø-stemning

Vil du på øhop? En times sejlads fra østkysten ligger den rolige ø Tunø. Havnen i Tunø har moderne faciliteter med bad, toiletbygning og vaskerum. Du kan dufte røgeriet på spisestedet Tunø Røgeri og Restaurant fra båden og rundt på havnens område finder du små hyggelige oaser, hvor du kan sidde eller slænge dig i hængekøjer.

Tunø Havn er perfekt til børnefamilier, da øen er bilfri. Tæt på havnen finder du en legeplads og en skøn sandstrand. I gåafstand fra havnen er også Tunø Købmandsgård til dine småindkøb og badehotellet Mejeriet Tunø med dertilhørende bar og restaurant.

Pige bærer tallerken med fiskefrikadeller ved Tunø Røgeri & Restaurant

Tunø Havn

Familie går på sti på Tunø på en sommerdag

Guide til Tunø