Plakat for forestillingen Bjerre Arrest 1945 af Teater Jævn

Bjerre Arrest 1945

Foto: Teater Jævn
Begivenheder
Begivenheder
Oplev denne spændende og stedsspecifikke teaterforestilling i Bjerre Arrest. Temaet for stykket er Danmarks befrielse, og forestillingen er baseret på historiske kilder om Danmark og arresten i denne periode.
Adresse

Bjerrevej 353

8783 Hornsyld

Kontakt

E-mail:info@jaevn.dk

Telefon:+45 28 40 66 95

Website

Hjemmeside

Da Danmark blev frit

I hele Danmark lå besættelsen som et mørkt tæppe over landet i fem år. Ikke mindst i landsbyen Bjerre lidt uden for Horsens. Men 5. maj 1945 brød jublen ud og gaderne fyldtes med feststemte mennesker, der fejrede befrielsen. Glæden over den nyopnåede frihed blev dog hurtigt byttet ud med en følelse af hævntørst – nu skulle de ansvarlige straffes. Det følelsesladede retsopgør blev sat i gang – også i Bjerre Arrest.

Bjerre Arrest 1945 er baseret på historiske kilder om arresten, besættelsen og befrielsen i Danmark. Forestillingen foregår på selv samme sted, hvor historien udspillede sig. Undervejs vil du opleve de mange fortællinger og historien fortalt gennem lys, billeder, lyd og ord.

 

Bliv ført tilbage i tiden

Scenen for forestillingen er den gamle, fredede arrestbygning. Skuespillerne fører dig rundt gennem bygningens tre etager – i de indsattes celler, i tingsalen og i arrestforvarerens private gemakker.
I stykket følger du arrestforvareren, der både levede og arbejdede i bygningen. I tiden efter befrielsen blev arresten fyldt op med påståede værnemagere, der afventede deres straf, men som allerede var dømt skyldige af den vrede folkemængde.

Bjerre Arrest 1945 er en fortælling om store følelser og store menneskeskæbner – om fællesskab og afstraffelse.

Forestillingen løber fra 11. september – 10. oktober 2020.

 

Om Bjerre Arrest

Bjerre Arrest blev opført i 1846 som en arrest og tinghus. Den markante hvidmalede bygning har siden været et iøjnefaldende vartegn for den lille landsby. Fra 1923 var arresten en afdeling under Horsens Statsfængsel. Under 2. Verdenskrig var arresten som de øvrige danske fængsler og arrester under tysk kontrol, så efter befrielsen var der stor udskiftning i de indsatte. Arresten lukkede i 1956, men bygningen står stadig.

Adresse

Bjerrevej 353

8783 Hornsyld

Åbningstider

11 Sep 20 / 10 Oct 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Kystlandet: VisitJuelsminde