Børn på Tunø

Gå Tunø rundt og få en medalje

Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Tunø Hovedgade 1

8300 Odder

Kontakt

Den bilfrie Tunø er et lille naturparadis med en fantastisk historie og stemning, som alle bør opleve. Tunboerne er derfor gået sammen med VisitOdder om en sjov aktivitet for hele familien!

Tunø ligger i en times sejlads fra Hou, syd for Aarhus, og på færgen kan alle skattejægere tage et gratis skattekort. Herefter gælder det om at løse opgaver, mens turen rundt om øen bliver tilbagelagt. Turen er omkring 8,3 km, og i mål venter en flot speciallavet medalje til børn og barnlige sjæle.

Oplevelser

Vandreturen kommer blandt andet omkring Tunø Kirke, der nok er det eneste sted i verden, hvor kirketårnet også er fyrtårn. Tårnet er åbent hver dag i uge 42 mellem 15 og 16, bortset fra søndag. Også fugletårnet nær ved ”Bjerget” – Tunøs højeste punkt – er et besøg værd, ligesom den høje skrænt på nordsiden af øen er et vildt syn. Turen ad klintstien giver en flot udsigt ud over havet. Herfra kan man i sommermåneder være heldig at se marsvin med store unger på jagt efter sild og andre fisk langs kysten.

Efter vandreturen er det muligt at spise din medbragte madpakke på Tunø Købmandsgård, købe forsyninger eller besøge Mejeriet Tunø, hvor der både er noget for børn og voksne, klassiske og moderne retter. Tæt herpå ligger også det lille Galleri Eggertart, som har et varieret udvalg af kunst lige fra billedkunst til skulpturer og keramik. 

Nede på havnen venter en sjov legeplads og seks hængekøjer. Du kan desuden låne noget forskelligt udstyr såsom vaders, redningsveste og vandkikkerter, så du kan udforske naturen endnu mere. Udstyret findes i træskuret bag havnekontoret.

På havnen ligger også Tunø Røgeri & Restaurant, der er kendt for deres røgsalt. Spis friske frisk, skaldyr mv. i røgeriets restaurant eller nyd en kold øl eller sodavand i baren!

Flere steder på ruten er der adgang til offentlige toiletter. Der er toiletter ved havnen, på Tunø Teltplads, ved shelters ved Tunø Nordstrand og ved Stenkalven på øens vestlige spids. 

Inden turen går tilbage til fastlandet, anbefaler vi, at du køber nogle af øens lækre grøntsager og specialvarer med hjem. Grøntsagerne kan købes ved de to grøntsagsboder – og de tager begge imod MobilePay – mens øl og vin fra Tunø Bryggeri kan købes på købmandsgården.

Færgebilletter

Lige nu og indtil den 31. december er prisen for en færgebillet tilmed nedsat til kun 36 kr. for voksne og 18 kr. for børn og pensionister. Det er langt under halv pris. Og kaptajnen inviterer gerne børn og barnlige sjæle op på broen.

Er du ikke så meget til gåturen øen rundt, kan Tunø også opleves på cykel eller med 'traxa', øens unikke traktor-taxi.

Book din færgebillet i god tid, hvis du vil være sikker på, at der er plads på den lille færge.

Bemærk at sejltiderne varierer fra dag til dag, så tjek sejlplanen, inden du planlægger turen.

God tur - og god skattejagt!

Adresse

Tunø Hovedgade 1

8300 Odder

Åbningstider

13 Apr 19 / 31 Dec 19

Mon, Tue, Wed, Thu, Fri, Sat, Sun

Følg på:

Relaterede produkter

Se mere
Updated by: