skip_to_main_content

Hjarnø

Ikke mange steder har du så let adgang til autentisk østemning som på Hjarnø. Hjarnøfærgen sejler mere end 30 gange om dagen på den 5 minutter lange tur fra Snaptun. Besøg Hjarnø som en del af et øhop i Horsens Fjord eller bliv lidt længere og sug til dig af øens oplevelser og historier.

Det tager kun 5 minutter at komme til Hjarnø…

Men vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere. Der er nemlig superhyggeligt. Selvom øen kun ligger 500 meter fra fastlandet, så er østemningen til at tage og føle på. Så snart du ankommer til den lille færgekaj, kan du mærke, hvordan tiden står stille, og naturen er i centrum. Hjarnø er tilpas lille til, at du kan gå rundt og opleve, hvad øen har at byde på. Men sæt en hel dag af, så du kan få det optimale ud af turen.

 

Gå øen rundt og få det hele med

  • Ved Hjarnø Havn ligger en lille pølsevogn, hvor du kan få forfriskninger ved ankomst eller inden hjemturen.
  • Fra havnen kan du mod øst se den hyggelige Hjarnø Kirke - Danmarks næstmindste kirke.
  • Ved kysten bag Hjarnø Kirke ligger den lille lagunesø, Hjarnø Odde, hvor du kan gå rundt om søen på en smal tange. Her ligger også en flot strand, der er ideel til solbadning i det gode sommervejr.
  • Umiddelbart øst for Hjarnø Odde finder du kalvestenene, der er et fredet område med 10 skibssætninger fra vikingetiden. Hver enkelt kampesten danner omridset af et skib. Kong Hjarne, der har lagt navn til øen, siges at være begravet her.
  • På hovedvejen ligger en skøn café, hvor du kan holde pause og få et godt måltid.
  • Her ligger også en livsstilsefterskole, hvor I frit kan benytte skolens udearealer såsom skulpturpark, boldbane og borde/bænkesæt til picnic.
  • Hos Hjarnø Camping kan du overnatte fredeligt.

En vandretur rundt om Hjarnø er ca. 5 kilometer lang. Vær opmærksom på, at du ikke må følge kysten nord for hovedvejen, da den nordlige kyst er et stort yngleområde for adskillige fuglearter.

Hop fra ø til ø

Hjarnø er forbundet med naboøen Alrø via den lille cykelfærge, der sejler fra maj til og med efterårsferien. Alrø, der er kendt for sine lækre spisesteder, er landfast med nordsiden af Horsens Fjord via en lang dæmning. Du kan dermed komme på øhop og faktisk cykle hele vejen rundt om Horsens Fjord! Den stemningsfulde tur langs kysten er vældig populær blandt naturelskere.

 

Leder du efter flere naturudflugter?

Området omkring Juelsminde byder på spændende og smukke naturområder. Find inspiration til din næste tur her.