Kulturringen Hjarnø – Rosenvold

Kulturringen Rute 21 Hjarnø - Rosenvold er 31 km. Ruten starter med rundtur på Hjarnø. Tag færgen fra Snaptun eller cykelfærgen fra Alrø. Både på Hjarnø og på fastlandet byder turen på smuk natur, landskab med store vidder og mange steder med skøn udsigt over vandet. På fastlandet
kommer du forbi smukke parkanlæg, den livlige havneby Juelsminde og til skønne strande. Ruten slutter ved Rosenvold.

Kulturringen er en ny cykelrute i Østjylland. Kulturringens rute opdeles i 22 etaper formidlet vha. af Cykelguidebogen Kulturringen – Kultur på Cykel. Ruten kan følges ved hjælp af Kulturringens smukke cykelskilte. 

Kulturringens rute går gennem et smukt og varieret landsskab af bølgende bakker, sø, hav, skov og vandløb.

Ved hjælp af cykelguiden kan du udforske dansk kultur og kulturarv side om side med smuk natur og spændende lokalområder fra de mindste landsbyer til Aarhus, som er rutens største by.

Kulturringen er en 540 km lang cykelrute til spændende kulturelle seværdigheder og smuk natur i Aarhus, Hedensted, Odder, Skanderborg, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Samsø kommuner. Du kan cykle hele strækningen eller bruge den offentlige trafik til at hoppe af og på og sammensætte den perfekte tur alt efter interesser, evner og behov. Vælg mellem børnevenlige og oplevelsesrige strækninger eller fokuser på strækninger der især fremmer de gode cykelben.

– et oplagt feriemål i Danmark – perfekt til en aktiv ferie med en masse fælles oplevelser.

Cykelguidebogen Kulturringen – Kultur på Cykel i Østjylland
Cykelguidebogen findes på dansk og engelsk. Den anbefaler og fortæller om de forskellige etaper og attraktioner på ruten, såsom museer, lokale gårdbutikker, servicefaciliteter og smukke naturområder. Etapekort i bogen guider dig på vej.