Søren Pedersen - Norsminde Kro

Søren Pedersen - Kroejer og gastronom

Mæt eller mæt og en oplevelse rigere?

Da Søren Pedersen i 2003 købte den gamle kro i Norsminde havde han aldrig sat sin fod i den lille havneby ved fjorden. Født og opvokset i Hirtshals, hvor de første år efter skoletiden gik på fiskefabrikken, tog han til københavn og fik sin kokkeuddannelse. Man fornemmer at Søren har været en bølle i det nordjydske. Han taler i varme vendinger om konerne på fiskefabrikken og hvordan de fik lært ham vigtigheden af at være rap på fingrene, holde hovedet koldt og være effektiv. Kokkeskolen var første gang han oplevede ros fra en lærer og det på trods af at uddannelsen blev valgt fordi ”der var masser af god mad, vin, fart over feltet og altid fest og farver!”

Nu sidder han så i Norsminde som herre i eget hus efter at have haft succes med forpagtning af andre restauranter. Kroen høster gode anmeldelser både for sit brasseri og for gourmet restauranten placeret i den omfangsrige vinkælder. I 2012 blev Norsminde Kro kåret som årets Bo- og spisested i Danmark. Som man nyder udsigten over den hyggelige havn, slusen ind til fjorden og det stille liv på kajen er det ikke svært at se hvorfor.

Søren er med rette tilfreds med sin rolle som krofatter. Efter at have fået slidgigt i hænderne er han rykket ud af køkkenet og arbejdsdagen består nu af at indtænke kroens gamle historie i den nytænkning en moderne restauration skal benytte sig af. Det er bestemt ikke et 8-16 job, men det passer igangsætteren Søren godt. For hvor heldig er man, at man kan leve af sin hobby?

Del denne side

Norsminde Kro

Gl. Krovej 2
8300 Odder
Tlf: 86 93 24 44

www.norsmin...

Bordbestilling anbefales!  

Sørens tip til søndagsturen

Skulle der blive hul i kalenderen til en køretur med familien er Søren ikke i tvivl.

Det smukkeste ved Odderkysten er turen fra Norsminde til Sondrup bakker: ”kysten, det skiftende landskab, gule rapsmarker, dannebrog i vinden og solen på en klar himmel. Det er virkelig et postkort-Danmark vi bor i.”