Tunø - den bilfri ø

En times sejlads fra Hou ligger Tunø, der indbyder til et aktivt friluftsliv. Vejret er ofte bedre end andre steder i landet p.g.a. øens placering, derfor vokser her bl.a. morbærtræer og figenbuske.

Øens eneste by, Tunø by er en typisk landsby med gårde og velholdte huse i gammel byggestil langs bygaden. I bymidten findes flere levn fra oldtiden, og den gamle smedie er i dag indrettet som levende museum. Midt i Tunø by ligger Tunø Kirke på én af øens højeste punkter. På grund af denne placering blev kirkens tårn i 1801 forhøjet og indrettet som fyrtårn. I gamle dage havde Tunø sin egen fastboende præst, og i en lang årrække fungerede præsten også som øens fyrmester - én af den tids landskendte vittigheder var derfor, at "på Tunø sover præsten hos fyrmesterens kone".

Det er muligt at gå hele øen rundt. Det tager ca. 3 timer. Der er gode muligheder for at finde forsteninger, da der overalt findes spor af øens geologiske fortid, især neden for de stejle klinter. Der er også et rigt fugleliv på øen, i flere kystklinter yngler digesvaler og der findes en bestand af den fredede tejst. Ligeledes er der gode muligheder for lystfiskere.

Del denne side

Opdateret af:

VisitOdder info@visitodder.dk
 

Kontakt

Adresse

Tunø
8300 Odder

Fakta

  • Type

    • Ø

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.4333473
Latitude : 55.9490529