Luftfoto af Tunø

Velkommen til øhop i det østjyske øhav

Foto: Impuls Film

Der er noget ganske særligt over de danske øer, hvor der hersker en unik stemning og kultur. Alt foregår i et andet tempo. Vi anbefaler derfor, at du besøger dem en efter en. Tag færgerne rundt eller egen båd.

Tunø – bilfri og børnevenlig

Den lille idylliske Tunø i Kattegat er en vaskeægte perle. Mærk stemningen på havnen og den charmerende by. Besøg det kombinerede kirke- og fyrtårn, og trav den 8 kilometer lange smukke tur rundt om øen. Det får børn og barnlige sjæle i øvrigt en gratis medalje for at gøre.

Læs mere

Morten Korch-stemning på Alrø

Alrø i Horsens Fjord er landfast via en dæmning. Tag cyklen til Alrø, og sejl over fjorden med den lille cykelfærge. Her finder du lækre spisesteder – prøv fx de landskendte kæmpetarteletter hos Café Alrø.

Læs mere

Endelave - kaninøen i Kattegat

En af landets fineste øer huser vilde kaniner i tusindvis. Se, om du kan spotte dem i den smukke natur.

Læs mere

Hjarnø - lille og intim

Lille charmerende Hjarnø ligger tæt på kysten i Horsens Fjord. Herfra kan du tage cykelfærgen til Alrø og slå to fluer med ét smæk.

Læs mere

Samsø - den største

Samsø er områdets største ø. Ligesom naboøen Tunø er Samsø kendt for sine boder med friske grøntsager og lokalproducerede fødevarer af høj kvalitet.

Læs mere

Med færgen rundt

Øerne i området har hver deres færge, der fragter beboere og gæster frem og tilbage mellem fastlandet og øerne. Overfarten er hyggelig og uhøjtidelig, og udsigten fra dækket fejler absolut ingenting. Måske er du heldig at se sæler eller marsvin.

Læs mere