Velkommen til øhop i det østjyske øhav

Foto: Impuls Film

Der er noget ganske særligt over de danske øer, hvor der hersker en unik stemning og kultur. Alt foregår i et andet tempo. Vi anbefaler derfor, at du besøger dem en efter en. Tag færgerne rundt eller egen båd.

Tunø – bilfri og børnevenlig

Den lille idylliske Tunø i Kattegat er en vaskeægte perle. Mærk stemningen på havnen og den charmerende by. Besøg det kombinerede kirke- og fyrtårn, og trav den 8 kilometer lange smukke tur rundt om øen. Det får børn og barnlige sjæle i øvrigt en gratis medalje for at gøre.

Guide til Tunø

Med en smuk historie og vidunderlig stemning er det noget ganske særligt at tilbringe tid sammen på magiske Tunø. Især øens frodige natur er et sikkert hit for alle i familien og viser Danmark fra sin bedste side. Udforsk alt fra stejle klinter, der rejser sig fra havet, bløde sandstrande ...

Skattejagten Tunø Rundt

8,3 km er ingen sag for en skattejæger som dig! Tag hele familien med på eventyr rundt om Tunø. Måske der venter jer flere overraskelser? Hvem ved.

Morten Korch-stemning på Alrø

Alrø i Horsens Fjord er landfast via en dæmning. Tag cyklen til Alrø, og sejl over fjorden med den lille cykelfærge. Her finder du lækre spisesteder – prøv fx de landskendte kæmpetarteletter hos Café Alrø.

Guide til Alrø

Øen Alrø i Horsens Fjord kan nås med bil ad den 1 km lange dæmning, anlagt i 1929. Øen er 7 km lang og 5 km bred.

Café Alrø

Hvert år flokkes folk i hobetal til Alrø for at smage de berømte kæmpetarteletter. Ja, faktisk er tarteletterne hos Café Alrø nærmest mere kendte end den dejlige ø, du finder dem på.  Det er ikke uden grund, at populariteten er stor. Her kombineres lækker mad med god service, finurlige det...

Møllegården på Alrø

Møllegården er et frisk pust med en fantastisk beliggenhed. Det hvælvede loft, båsene og madtrugene vidner om en helt anden fortid, når café og spisestedet Møllegården på Alrø byder besøgende velkommen. Møllegården ligger omgivet af den skønne natur på Alrø, som er et yndet udflugtmål på...

Endelave - kaninøen i Kattegat

En af landets fineste øer huser vilde kaniner i tusindvis. Se, om du kan spotte dem i den smukke natur.

Endelave

Foto: Peter Marczak

Hjarnø - lille og intim

Lille charmerende Hjarnø ligger tæt på kysten i Horsens Fjord. Herfra kan du tage cykelfærgen til Alrø og slå to fluer med ét smæk.

Hjarnø

Foto: VisitOdder

Samsø - den største

Samsø er områdets største ø. Ligesom naboøen Tunø er Samsø kendt for sine boder med friske grøntsager og lokalproducerede fødevarer af høj kvalitet.

Samsø

Foto: VisitSamsø

Med færgen rundt

Øerne i området har hver deres færge, der fragter beboere og gæster frem og tilbage mellem fastlandet og øerne. Overfarten er hyggelig og uhøjtidelig, og udsigten fra dækket fejler absolut ingenting. Måske er du heldig at se sæler eller marsvin.

Tunøfærgen - Hou-Tunø

Tunø er en af Danmarks mest charmerende øer. Med Tunøfærgen kan du besøge den bilfri ø i Kattegat. Overfarten fra Hou tager kun en time og der er to daglige afgange i hver retning.

Hou-Samsø

Sejladsen imellem Hou i Jylland og Sælvig på Samsø varetages af Samsø Rederi. Den smukke overfart tager cirka 1 time. Samsø er en af landets største og mest populære ferieøer. Øens størrelse gør den egnet til cykelture rundt mellem de hyggelige landsbyer på øen. Samsø er desuden kendt f...

Cykelfærgen Alrø-Hjarnø

Begiv dig ud på den hyggelige sejlads med den lille cykelfærge, der sejler på Horsens Fjord. Oplev fjordens charmerende øer med smuk natur, autentisk østemning og lækre spisesteder.